Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πρέσπες: Ψήφισμα συμπαράστασης, του δημοτικού συμβουλίου, προς τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών, κατά την τελευταία του συνεδρίαση. Η εισήγηση για το θέμα
έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος είπε τα εξής:
«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 110 χρόνια της ιστορίας του, υπήρξε το καταφύγιο των μικροαποταμιευτών και των δανειοληπτών που ήθελαν να στεγάσουν την οικογένεια τους.
Σε κάθε δύσκολη στιγμή της  Ελληνικής οικονομίας έπαιζε και ακόμα παίζει το ρόλο του στυλοβάτη, ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να ξεπερνά τις δυσκολίες. Την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε πάνω από 3δις ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για μεγάλα έργα υποδομής (π.χ. λίμνη Μαραθώνα, Εγνατία οδός κ.α.).Συνεχώς και με συνέπεια στηρίζει την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, παρέχει χαμηλότοκα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια δίνοντας την ευκαιρία απόκτησης στέγης στα χαμηλά και μεσαία στρώματα του Ελληνικού λαού και καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων που σήμερα δοκιμάζονται οι αντοχές τους.

Ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ανάγκη και απαραίτητη όλων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να συνεχίσει να διαδραματίζει αυτόν τον κοινωνικό ρόλο.
           ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ διασφαλίζονται όσο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραμένει αυτόνομο, με κοινωνικό χαρακτήρα και προσανατολισμό όπως όλα τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια του κόσμου.
Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι, δέχονται μια ανελέητη επίθεση άδικων και εξαντλητικών μέτρων από την Τρόικα και την κυβέρνηση. Η δημόσια περιουσία λεηλατείται, εργασιακά δικαιώματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους αμφισβητούνται και καταργούνται. Τα προβλήματα είναι κοινά και οι αγώνες όλων μας, από όποιον εργασιακό χώρο και αν προερχόμαστε  πρέπει να είναι κοινοί.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία προσπάθεια από την Κυβέρνηση, την ΤτΕ και τα ΜΜΕ, απαξίωσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του.
Εμείς ως Δήμος Πρεσπών με την υπ΄ αριθμ. 80/2011 απόφαση  μας επιλέξαμε μεταξύ τόσων άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την οικονομική υποστήριξη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας και μέχρι σήμερα έχουμε άριστη συνεργασία.
Μετά από τα παραπάνω και επειδή πιστεύουμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, προτείνω να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς στους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για την συνέχιση της λειτουργίας του με κοινωνικό ρόλο, έναν αγώνα που θα έπρεπε πρωτίστως να δώσουν κάποιοι άλλοι οι οποίοι άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα πράττουν μετεκλογικά».


Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση  ψηφίσματος, το οποίο έχει ως εξής:

«Ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών, συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι του  Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να μην ξεπουληθεί, άλλα να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομο, με δημόσιο έλεγχο και  με κοινωνικό χαρακτήρα και προσανατολισμό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.