Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Θ.Γερμανίδη με τους Εμπορικούς Συλλόγους Φλώρινας και Αμυνταίου



Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου είχε σήμερα  ο Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Θανάσης Γερμανίδης. Στο πλαίσιο της συζήτησης οι εκπρόσωποι των
Συλλόγων του Νομού ενημέρωσαν το Βουλευτή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους καθώς και την αγανάκτησή τους για την προωθούμενη, από την τρικομματική Κυβέρνηση, απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές.
Ο Βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι κατανοεί πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αλλά και η τοπική οικονομία και τους γνωστοποίησε τη βασική θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε πως η προώθηση του μέτρου του ανοίγματος των καταστημάτων και τις Κυριακές δεν μπορεί να έχει κανένα οικονομικό αποτέλεσμα -ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης- και αποτελεί ένα σοβαρό χτύπημα στην καρδιά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες, ενώ ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπάλληλους, που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και δυσχεραίνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή τους, αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και οδηγούνται σε μαζικά λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία.
Αυτό που λείπει από την αγορά σήμερα δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων για να μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν, αλλά τα χρήματα που τους αφαιρέθηκαν βίαια, λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των μισθών και των συντάξεων που επέφερε και συνεχίζει να επιφέρει η εφαρμογή των μνημονίων, δήλωσε ο κ. Γερμανίδης.
Για το λόγο αυτό, συμπλήρωσε, πως τάσσεται στο πλευρό τόσο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών όσο και των εμποροϋπαλλήλων και πως θα καταψηφίσει το προτεινόμενο μέτρο όταν θα έρθει στη Βουλή.  
Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να χαραχθεί μια εναλλακτική πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με όρους κοινωνίας για να απαλλαγεί η χώρα από την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και για μια αξιοπρεπή διαβίωση όλων των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.