Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αμύνταιο: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η χθεσινή λαϊκή συνέλευση της ΔΕΤΕΠΑ για τη τηλεθέρμανση

Μεγάλο  ήταν το ενδιαφέρον των  κατοίκων του Αμυνταίου, του Φιλώτα και της Λεβαίας,   για τη  χθεσινή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρου του δήμου.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία της τηλεθέρμανσης - από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την πραγματοποίηση της-  μιλώντας θετικά για τους ανθρώπους οι οποίοι έφεραν σε πέρας το μεγάλο αυτό έργο.
Αναφέρθηκε στην επέκταση-ολοκλήρωση του έργου λέγοντας ότι η δημοπράτηση του, αφορά μόνο κατοικίες οι οποίες ευρίσκονται εντός σχεδίου πόλης. Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε, μετά από  σχετική ερώτηση  δημότισσας, πως η σύνδεση κατοικιών , που βρίσκονται εκτός σχεδίου, θα γίνει στο ίδιο χρονικό διάστημα με κεφάλαια  της επιχείρησης.
Μίλησε για μελλοντική επέκταση της τηλεθέρμανσης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου με κατασκευή αυτόνομων μονάδων  και λειτουργία αυτών με   χρήση βιομάζας. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ Νικόλαος Παπαχρήστου αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης όσο και στην επικείμενη επέκταση – ολοκλήρωση του έργου.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:
1.      Στο νοικοκύρεμα των οικονομικών της επιχείρησης:
  • Με την είσπραξη- διακανονισμό  των οφειλών των κακοπληρωτών.
  • Με τη διαγραφή ποσού 800.000ευρώ από  χρέη προς τη ΔΕΗ και το διακανονισμό του υπόλοιπου χρέους, ύψους 1.000.000ευρώ, σε έξι ετήσιες δόσεις.
2.      Στην επικείμενη επέκταση – ολοκλήρωση του έργου στα δημοτικά διαμερίσματα Αμυνταίου, Φιλώτα, Λεβαίας για την οποία ανέφερε ότι:
  • Το έργο θα δημοπρατηθεί το καλοκαίρι του 2013  και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δύο (2) έτη.
  •  Έχει εκταμιευτεί ποσό 4.000.000ευρώ από την Ευρωπαϊκή ένωση  ως προκαταβολή του δανείου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δημιουργήθηκε ένταση, από την άρνηση του δημάρχου αλλά και του προέδρου της ΔΕΤΕΠΑ, να δοθεί περισσότερος χρόνος ομιλίας  στον πρώην δήμαρχο Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη.
Δεν δόθηκε απάντηση στο θέμα της επιστροφής των χρημάτων τα οποία προέκυψαν  από την υπερβολική χρέωση των εναλλακτών κατά τη δεύτερη φάση της επέκτασης της τηλεθέρμανσης.
Τέλος προτάσεις δημοτών για δημιουργία θερμοκηπίων με θέρμανση από το δίκτυο τη ΔΕΤΕΠΑ,  διαπιστώθηκε ότι είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

2 σχόλια:

  1. κ. Παπαχρήστου
    Είσαι υπόλογος για πολλά πράγματα, όσον αφορά την λαϊκή συνέλευση σε θέματα της ΔΕΤΕΠΑ.
    Είσαι υπόλογος γιατί δεν άφησες τον ΚΘ να μιλήσει. Θα μας ζάλιζε με παπαριές χωρίς νόημα. Τι να πει άλλωστε;
    Είσαι υπόλογος γιατί σε κατηγορούν ότι βόλεψες φίλους σου με νέες συνδέσεις και όφελος από τις 80 παροχές και δεν του θύμισες τις 2 πανάκριβες συνδέσεις του ΚΝ και του ΓΕ δίπλα στο στρατόπεδο!
    Είσαι υπόλογος γιατί πληρώνεσαι (και καλά κάνεις) ενώ ο ΚΘ δεν πληρώνονταν γιατί δεν προβλέπετο. Που είναι το κακό;
    Είσαι υπόλογος γιατί έκλεισες τα χρήματα της ΔΕΤΕΠΑ με υψηλό επιτόκιο, ενώ ο ΚΘ τα είχε σε τρεχούμενο (βλακεία του) και στο όνομά του (;) (ύποπτον).
    Είσαι υπόλογος γιατί πραγματοποίησες νέες συνδέσεις με χαμηλό κόστος, σε αντίθεση με τον ΚΘ που ζητούσε μέχρι 5000 ευρώ για να είναι τάχα βιώσιμη η εταιρεία..
    Είσαι υπόλογος γιατί σε κατηγόρησαν για απόθεση ασβέστη σε μη νόμιμο μέρος και πρέπει να παραιτηθείς γι' αυτό, ενώ για τον ΚΘ που χρεώνει τις σοφίτες και πουλάει τις πυλωτές είναι φυσιολογικό.
    Είσαι υπόλογος γιατί άδικα κατηγορείται ο ΚΘ για το θέμα με τον ΑΟ. Δεν έκανε και τίποτε ο άνθρωπος; Και αφού το θέμα μπήκε στο αρχείο γιατί μας το κρύβεις;
    Είσαι υπόλογος γιατί η εταιρεία που εργάζεσαι κάνει δωρεές για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ αυτός κερνάει τσιπουράκια τους παππούδες στα χωριά, (ο γύφτος) και στρώνει τους δρόμους με άσφαλτο την παραμονή των εκλογών, (όπως στο σπίτι μου).
    έκανε πολλά έργα ο άνθρωπος που εξελέγει εντεχνως και επιμελώς και ολα είχαν τσιμέντο και πλακάκια από το μαγαζί του.
    Είσαι υπόλογος γιατί πληρώνεις τις οφειλές με τα χρεολύσια προς την ΔΕΗ και δεν το παίζεις τζάμπα μάγκας όπως οι προηγούμενοι.
    Άφησες κ. Παπαχρήστου πολλά υπονοούμενα εσύ και ο Δήμαρχός. Δεν είναι ενημέρωση αυτή. Θα μου το πληρώσεις μια μέρα αυτό αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τι σκεφτόμουνα!!
    Ο ΚΘ πέρασε από τον εισαγγελέα. Στο αρχείο το ένα σκέλος, δεν θα τον δούμε δήμαρχο κατά πάσα πιθανότητα.
    Ο ΑΡ πέρασε από το γραφείο του εισαγγελέα γιατί είναι νταής και δέρνει χα χα χα!!
    Ο ΑΘ πέρασε επίσης από το γραφείο γιατί τον έτρωγε το...χέρι του.
    Και επειδή δεν βγαίνει καπνός χωρίς φωτιά ας έχουμε το νου μας ποιους στηρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.