Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Φλώρινα: Τριανταεπτά πτυχιούχοι του Τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, Π.Δ.Μακεδονίας



Η τέχνη είναι η υπογραφή των πολιτισμών. 
Φέτος μετά από επτά επίπονα χρόνια, το Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών με έδρα την Φλώρινα γίνεται Σχολή καλών τεχνών όπου εγγυάται το μέλλον μιας πολυσήμαντης εικαστικής παράδοσης και έρευνας που προτείνουν οι νέοι εικαστικοί.  

Στις 10 Ιουλίου 2013 στη Φλώρινα, τριανταεπτά  πτυχιούχοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πήραν "τιμητικά" το πτυχίο τους βαρυνόμενοι για τη συνέχιση των προσπαθειών για μια μεταμορφωτική σύγχρονη τέχνη. Κάποιοι από αυτούς θα είναι οι υπογράφοντες του πολιτισμού που και αυτός ως αλλότριο κομμάτι της σύγχρονης ζωής αναζητά την υπογραφή της αυθεντίας για την κάθαρση της οπτικής ουτοπίας.
Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος έλεγε ότι η Τέχνη δεν διδάσκεται γι αυτό κι εμείς οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ήμασταν συνομιλητές με  τους αποφοίτους μας στην πενταετή θητεία τους. Ευχαριστίες εκφράζουμε προς τους πολίτες της Φλώρινας που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των αποφοίτων καθώς και στους συλλόγους ΦΣΦ"ο Αριστοτέλης" την  Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων τους για την προς έκθεση του έργου των αποφοίτων.

Ars longa, vita brevis μτφρ: η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς
Καλή σταδιοδρομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.