Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αμύνταιο: Ενημέρωση για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης




Ο Δήμος Αμυνταίου, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, είναι κλειστός μέχρι και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, με Δημοτικούς Συμβούλους, τον Διευθυντή και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους τη Δευτέρα, ημέρα διενέργειας της λαϊκής αγοράς, βγήκαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς και τα καταστήματα του Αμυνταίου και ενημέρωσαν από κοντά τους πολίτες για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους λόγους της διαμαρτυρίας. Εκτός από την κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών, χωρίς να ερωτηθούν τα όργανα δημοκρατικού προγραμματισμού των Δήμων, η Κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για τους Δήμους τους οποίους θέτει υπό επιτροπεία.
«Η κεντρική διοίκηση αφού μεταβίβασε νέες αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και αφαίρεσε το 60% των οικονομικών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρεί σε αυθαίρετες καταργήσεις δημοτικών υπηρεσιών και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη λειτουργία των Δήμων.
Σε αντίθεση με την Ευρώπη που η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι δεδομένη και συνεχώς διευρύνεται, η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την αυτοτέλεια των Δήμων και να διευρύνει το αποτυχημένο μοντέλο του συγκεντρωτικού κράτους. Αντί να δημιουργηθεί Οικονομικό Παρατηρητήριο για τις κρατικές υπηρεσίες και τις απίστευτες σπατάλες της κεντρικής διοίκησης, επιχειρείται η δημιουργία του στην Αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να είναι περισσότερο ελεγχόμενη από την κεντρική εξουσία.
Ο Δήμος Αμυνταίου, αιρετοί και εργαζόμενοι, συμμετέχει ενεργά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ για ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός για τρεις ημέρες και ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες που θα ταλαιπωρηθούν, αλλά είναι επιβεβλημένο να αγωνιστούμε για μία πραγματική αυτοδιοίκηση με δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και εφαρμογής αναπτυξιακών πολιτικών, σε αντίθεση με την καρικατούρα του θεσμού που προσπαθεί να επιβάλει η κεντρική διοίκηση, ενάντια σε κάθε ευρωπαϊκή λογική και εμπειρία» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.