Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δήμος Αμυνταίου: Μελέτες για τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά



Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου συζητήθηκε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκπόνηση μελετών για τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου.

Σύμφωνα με το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα δημιουργηθούν μονάδες τηλεθέρμανσης σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου, η χρηματοδότηση των οποίων θα επιδιωχθεί μέσα από τα κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου (Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020). Όπως είναι γνωστό απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα κοινοτικά προγράμματα είναι η ύπαρξη μελετών και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αμυνταίου, μετά τις μεγάλες επιτυχίες που είχε στο ΕΣΠΑ, ξεκινά την προετοιμασία του σε μελέτες για τη διεκδίκηση μεγάλων έργων από το Σ.Ε.Σ. 2014 - 2020.
Μέσα από τα έργα τηλεθέρμανσης με βιομάζα επιδιώκεται η μείωση του κόστους θέρμανσης για όλους τους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου, αλλά και η δημιουργία θέσεων εργασίας στη λειτουργία των συστημάτων και την παραγωγή βιομάζας από ενεργειακά φυτά και άλλες μορφές βιομάζας. Πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο, που παράλληλα λειτουργεί θετικά στην εξοικονόμηση πόρων για τα νοικοκυριά της περιοχής.
Το ισχυρό πλεονέκτημα για την επιλεξιμότητα του σχεδίου είναι ο περιβαλλοντικός του χαρακτήρας, καθώς με τα συστήματα τηλεθέρμανσης επιτυγχάνεται τεράστια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μικροσωματιδίων, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιβαρυμένη περιοχή μας.
Με τη διεκδίκηση για τη χρηματοδότηση των συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλα τα χωριά, ο Δήμος Αμυνταίου θέτει έναν υψηλό στόχο που η υλοποίησή του θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

2 σχόλια:

  1. Οι περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όσο μίζεροι είναι στην προσωπική τους ζωή άλλο τόσο μίζεροι είναι και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά. Φοβούνται ότι άμα γίνουν "κυβέρνηση" θα έχουν μπελάδες στο κεφάλι.
    Αφήστε ρε να γίνουν οι μελέτες και αν δεν αποδειχτούν βιώσιμες να μην υλοποιηθούν. Κανένας δεν θέλει πλέον να λειτουργούμε με δανεικά.
    Όσο για τον κ. Θεοδωρίδη θα γίνει πιστευτός αν δηλώσει ότι δε περίπτωση που εκλεγεί δεν θα αγοράσει ο Δήμος Αμυνταίου τίποτε από το μαγαζί του (εγγράφως παρακαλώ!!)
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε να δίνετε και άλλες φωτογραφικές αναθέσεις με 18.000 ευρω στην δικηγόρο και μην μιλάτε πολύ.Ολα τα κοπρόσκυλα δουλεύουνε μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.