Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τρεις σημαντικές συναντήσεις του δημάρχου Αμυνταίου στην Αθήνα



Τρεις ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη
Παπαγεωργίου, όπου συμμετείχαν ο Δυτικομακεδόνας Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και η Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της τιμής της τηλεθέρμανσης. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή στάθηκε η πρόταση της ΔΕΗ Α.Ε. για μεγάλη αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, θέμα για το οποίο σύσσωμοι ο Υπουργός, ο Βουλευτής και οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Ενέργειας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι μόνο η δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει μία τέτοια απόφαση στις τοπικές κοινωνίες, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η ΔΕΗ οφείλει να κρατήσει σταθερές τις τιμές της τηλεθέρμανσης σε ένδειξη σεβασμού στους πολίτες του τόπου από τον οποίο παράγεται η ενέργεια. «Δεν υπάρχει πιθανότητα αποδοχής οποιασδήποτε αύξησης στην τιμή της τηλεθέρμανσης» τόνισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, όπου συζητήθηκε το ίδιο θέμα και τα γενικότερα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες των λιγνιτικών περιοχών. Ο κ. Ζερβός έδειξε κατανόηση στην απαίτηση των τοπικών κοινωνιών να μην αυξηθεί το τιμολόγιο της τηλεθέρμανσης, ενώ το σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η αποδοχή από πλευράς του της δημιουργίας μίας Επιτροπής με μέλη από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και τη ΔΕΗ, η οποία θα εξετάσει το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη σχέση της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες των λιγνιτικών περιοχών, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις για τον επαναπροσδιορισμό αυτής της σχέσης. Η πρόταση για σύσταση της κοινής Επιτροπής θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της επιχείρησης με θετική εισήγηση από τον κ. Ζερβό.
Στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου συζητήθηκαν το θέμα του τραίνου, όπως επίσης και ζητήματα συντήρησης και ανάπτυξης νέων υποδομών στην περιοχή.
Εξαιρετικά γόνιμες χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου τις συναντήσεις και επαφές που είχε στην Αθήνα λέγοντας «Η ανάληψη χαρτοφυλακίου από τον Δυτικομακεδόνα Μιχάλη Παπαδόπουλο σε συνδυασμό με τις ενέργειες του δραστήριου Βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη, διευκολύνουν το έργο μας και δυναμώνουν τη φωνή μας στην Αθήνα. Προσωπικά θεωρώ λήξαν το θέμα της πρότασης για αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, καθώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από καμία Δημοτική Αρχή και κανέναν κάτοικο του λιγνιτικού πεδίου. Θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία της κοινής Επιτροπής που έγινε αποδεκτή από τον κ. Ζερβό, ο οποίος θα εισηγηθεί θετικά στο ΔΣ της ΔΕΗ τη σύστασή της. Με την Επιτροπή αυτή θα υπάρχει ένα μόνιμο πλαίσιο διαλόγου για τα μείζονα θέματα που έχουμε θέσει σε ότι αφορά τις σχέσεις μεταξύ ΔΕΗ και λιγνιτικών περιοχών. Η διεκδίκηση για διάφορα θέματα που προάγουν το τοπικό συμφέρον είναι μία συνεχής διαδικασία και το σημαντικό είναι ότι στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν πολλές δυνάμεις, που ενωμένες ισχυροποιούν τις θέσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.