Στα σχέδια η δημιουργία
μονάδας στη Σαντορίνη
Τους πρώτους καρπούς από τη νέα
επένδυση που ολοκληρώνει συντόµως στο οινοποιείο του στο Αµύνταιο Φλώρινας,
ετοιµάζεται να… τρυγήσει εντός του 2014 το «Κτήµα Άλφα», καθώς η νέα υποδοµή
που θα ενσωµατώσει το
φηµισµένο οινοποιείο, αναµένεται να του επιτρέψει να
ενισχύσει τη θέση του τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις διεθνείς, όπου έχει
ήδη αναπτύξει σηµαντική παρουσία.
Πρόκειται για µια παρέµβαση
συνολικού προϋπολογισµού 4,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπει επέκταση της
δυναµικότητας του οινοποιείου τόσο σε παραγωγικούς χώρους, όσο και σε χώρους
αποθήκευσης και παλαίωσης, ενώ περιλαµβάνει, επίσης και τη δηµιουργία ειδικού
χώρου για το µοντάρισµα βαρελιών παλαίωσης οίνου, µη χρήση γαλλικού ξύλου.
«Θα είµαστε οι µοναδικοί που θα το κάνουµε αυτό στην Ελλάδα», εξηγεί στην
Agrenda ο οινοποιός και διευθύνων σύµβουλος του Κτήµατος Άλφα, Άγγελος
Ιατρίδης, προσθέτοντας ότι «δηµιουργούµε και ένα συνεργείο, διότι ο
αµπελουργικός εξοπλισµός µας είναι πολύ σηµαντικός και πρέπει να µπορούµε να
τον ελέγχουµε».
Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει σε µεγάλο ποσοστό και εάν δεν
προκύψει κάποιο απρόοπτο, η ολοκλήρωση της επένδυσης αναµένεται να
πραγµατοποιηθεί το Μάιο.
Στη χώρα της… σάµπας
Μέσα στο 2014, επίσης, η διοίκηση του Κτήµατος Άλφα έχει βάλει στόχο να
προσθέσει δύο ακόµη αγορές στη λίστα των προορισµών που ακολουθούν οι εξαγωγές
των κρασιών της. «Αν όλα πάνε καλά κι επιλυθούν κάποιες βασικές λεπτοµέρειες
που είναι σε εκκρεµότητα, ευελπιστούµε ότι µέσα στο πρώτο εξάµηνο θα ανοίξουµε
την αγορά της Βραζιλίας και µέχρι το τέλος του 2014 θα επεκταθούµε και στην
Ιαπωνία», επισηµαίνει ο κ. Ιατρίδης και θυµίζει πως ήδη το Κτήµα Άλφα εξάγει τα
προϊόντα του σε 24 χώρες, µε τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν, για το 2013, το
35% του συνολικού τζίρου. «Για το 2014 θέλουµε να ανεβάσουµε στο 40% τις
εξαγωγές γιατί η εξωστρέφεια µας ενδιαφέρει πολύ», λέει ο συνοµιλητής µας και
εκτιµά πως ο συνολικός κύκλος εργασιών φέτος θα κυµανθεί γύρω στα 4 εκατ. ευρώ,
από τα περίπου 3,2 εκατ. ευρώ, της χρήσης του 2013.
Στόχος η επέκταση και σε άλλες αµπελουργικές περιοχές.
Σε ένα µεσο-µακροπρόθεσµο σχέδιο, εξάλλου, ο κ. Ιατρίδης αποκαλύπτει πως στόχος
είναι να υλοποιηθεί η δημιουργία µιας µονάδας σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά,
µε πιο πιθανό προορισµό το νησί της Σαντορίνης. «Η βάση για το κρασί είναι να
σχεδιάζουµε σήµερα και αυτό που σχεδιάζουµε να υλοποιηθεί σε τέσσερα χρόνια»,
µας λέει ο γνωστός οινοποιός και παραδέχεται πως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται
βολιδοσκόπηση της περιοχής του Αιγαίου, για να δούµε ποιο θα είναι το επόµενο
βήµα».
Εξαιρετική παραγωγή το 2013
Η παραγωγή του 2013, λέει ο συνομιλητής µας, πως ήταν πλούσια σε όλα της τα
µεγέθη και κυρίως στα ποιοτικά. Οι καιρικές συνθήκες, ιδίως πριν την ωρίµανση
ήταν εξαιρετικά καλές, µε αποτέλεσµα να διευκολυνθεί πολύ η δουλειά της οινοποίησης
και διαχειριστικά να χαρακτηρίζεται µια εύκολη χρονιά. «Ποσοτικά κινήθηκε στα
πλαίσια του 2012 τα οποία ήταν χαµηλά. Όµως γνωρίζουµε όλοι ότι υπάρχει µια
αντίστροφη σχέση ανάµεσα στην ποιότητα και την ποσότητα. Σε όγκο έφθασε γύρω
στους 370 τόνους σταφύλια, από τους οποίους παρήχθη η φετινή εσοδεία», αναφέρει
ο οινοποιός και διευκρινίζει: «Έχουµε 13 ετικέτες κρασιού. Οι δύο είναι µόνο
για εξαγωγές και οι υπόλοιπες, έξι ερυθρές και πέντε λευκές, για την εγχώρια
αγορά».-
http://www.agronews.gr
Στα σχέδια η δημιουργία
μονάδας στη Σαντορίνη
Πρόκειται για µια παρέµβαση
συνολικού προϋπολογισµού 4,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπει επέκταση της
δυναµικότητας του οινοποιείου τόσο σε παραγωγικούς χώρους, όσο και σε χώρους
αποθήκευσης και παλαίωσης, ενώ περιλαµβάνει, επίσης και τη δηµιουργία ειδικού
χώρου για το µοντάρισµα βαρελιών παλαίωσης οίνου, µη χρήση γαλλικού ξύλου.
«Θα είµαστε οι µοναδικοί που θα το κάνουµε αυτό στην Ελλάδα», εξηγεί στην Agrenda ο οινοποιός και διευθύνων σύµβουλος του Κτήµατος Άλφα, Άγγελος Ιατρίδης, προσθέτοντας ότι «δηµιουργούµε και ένα συνεργείο, διότι ο αµπελουργικός εξοπλισµός µας είναι πολύ σηµαντικός και πρέπει να µπορούµε να τον ελέγχουµε».
Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει σε µεγάλο ποσοστό και εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, η ολοκλήρωση της επένδυσης αναµένεται να πραγµατοποιηθεί το Μάιο.
Στη χώρα της… σάµπας
Μέσα στο 2014, επίσης, η διοίκηση του Κτήµατος Άλφα έχει βάλει στόχο να προσθέσει δύο ακόµη αγορές στη λίστα των προορισµών που ακολουθούν οι εξαγωγές των κρασιών της. «Αν όλα πάνε καλά κι επιλυθούν κάποιες βασικές λεπτοµέρειες που είναι σε εκκρεµότητα, ευελπιστούµε ότι µέσα στο πρώτο εξάµηνο θα ανοίξουµε την αγορά της Βραζιλίας και µέχρι το τέλος του 2014 θα επεκταθούµε και στην Ιαπωνία», επισηµαίνει ο κ. Ιατρίδης και θυµίζει πως ήδη το Κτήµα Άλφα εξάγει τα προϊόντα του σε 24 χώρες, µε τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν, για το 2013, το 35% του συνολικού τζίρου. «Για το 2014 θέλουµε να ανεβάσουµε στο 40% τις εξαγωγές γιατί η εξωστρέφεια µας ενδιαφέρει πολύ», λέει ο συνοµιλητής µας και εκτιµά πως ο συνολικός κύκλος εργασιών φέτος θα κυµανθεί γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 3,2 εκατ. ευρώ, της χρήσης του 2013.
Στόχος η επέκταση και σε άλλες αµπελουργικές περιοχές.
Σε ένα µεσο-µακροπρόθεσµο σχέδιο, εξάλλου, ο κ. Ιατρίδης αποκαλύπτει πως στόχος είναι να υλοποιηθεί η δημιουργία µιας µονάδας σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, µε πιο πιθανό προορισµό το νησί της Σαντορίνης. «Η βάση για το κρασί είναι να σχεδιάζουµε σήµερα και αυτό που σχεδιάζουµε να υλοποιηθεί σε τέσσερα χρόνια», µας λέει ο γνωστός οινοποιός και παραδέχεται πως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται βολιδοσκόπηση της περιοχής του Αιγαίου, για να δούµε ποιο θα είναι το επόµενο βήµα».
Εξαιρετική παραγωγή το 2013
Η παραγωγή του 2013, λέει ο συνομιλητής µας, πως ήταν πλούσια σε όλα της τα µεγέθη και κυρίως στα ποιοτικά. Οι καιρικές συνθήκες, ιδίως πριν την ωρίµανση ήταν εξαιρετικά καλές, µε αποτέλεσµα να διευκολυνθεί πολύ η δουλειά της οινοποίησης και διαχειριστικά να χαρακτηρίζεται µια εύκολη χρονιά. «Ποσοτικά κινήθηκε στα πλαίσια του 2012 τα οποία ήταν χαµηλά. Όµως γνωρίζουµε όλοι ότι υπάρχει µια αντίστροφη σχέση ανάµεσα στην ποιότητα και την ποσότητα. Σε όγκο έφθασε γύρω στους 370 τόνους σταφύλια, από τους οποίους παρήχθη η φετινή εσοδεία», αναφέρει ο οινοποιός και διευκρινίζει: «Έχουµε 13 ετικέτες κρασιού. Οι δύο είναι µόνο για εξαγωγές και οι υπόλοιπες, έξι ερυθρές και πέντε λευκές, για την εγχώρια αγορά».-
«Θα είµαστε οι µοναδικοί που θα το κάνουµε αυτό στην Ελλάδα», εξηγεί στην Agrenda ο οινοποιός και διευθύνων σύµβουλος του Κτήµατος Άλφα, Άγγελος Ιατρίδης, προσθέτοντας ότι «δηµιουργούµε και ένα συνεργείο, διότι ο αµπελουργικός εξοπλισµός µας είναι πολύ σηµαντικός και πρέπει να µπορούµε να τον ελέγχουµε».
Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει σε µεγάλο ποσοστό και εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, η ολοκλήρωση της επένδυσης αναµένεται να πραγµατοποιηθεί το Μάιο.
Στη χώρα της… σάµπας
Μέσα στο 2014, επίσης, η διοίκηση του Κτήµατος Άλφα έχει βάλει στόχο να προσθέσει δύο ακόµη αγορές στη λίστα των προορισµών που ακολουθούν οι εξαγωγές των κρασιών της. «Αν όλα πάνε καλά κι επιλυθούν κάποιες βασικές λεπτοµέρειες που είναι σε εκκρεµότητα, ευελπιστούµε ότι µέσα στο πρώτο εξάµηνο θα ανοίξουµε την αγορά της Βραζιλίας και µέχρι το τέλος του 2014 θα επεκταθούµε και στην Ιαπωνία», επισηµαίνει ο κ. Ιατρίδης και θυµίζει πως ήδη το Κτήµα Άλφα εξάγει τα προϊόντα του σε 24 χώρες, µε τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν, για το 2013, το 35% του συνολικού τζίρου. «Για το 2014 θέλουµε να ανεβάσουµε στο 40% τις εξαγωγές γιατί η εξωστρέφεια µας ενδιαφέρει πολύ», λέει ο συνοµιλητής µας και εκτιµά πως ο συνολικός κύκλος εργασιών φέτος θα κυµανθεί γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 3,2 εκατ. ευρώ, της χρήσης του 2013.
Στόχος η επέκταση και σε άλλες αµπελουργικές περιοχές.
Σε ένα µεσο-µακροπρόθεσµο σχέδιο, εξάλλου, ο κ. Ιατρίδης αποκαλύπτει πως στόχος είναι να υλοποιηθεί η δημιουργία µιας µονάδας σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, µε πιο πιθανό προορισµό το νησί της Σαντορίνης. «Η βάση για το κρασί είναι να σχεδιάζουµε σήµερα και αυτό που σχεδιάζουµε να υλοποιηθεί σε τέσσερα χρόνια», µας λέει ο γνωστός οινοποιός και παραδέχεται πως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται βολιδοσκόπηση της περιοχής του Αιγαίου, για να δούµε ποιο θα είναι το επόµενο βήµα».
Εξαιρετική παραγωγή το 2013
Η παραγωγή του 2013, λέει ο συνομιλητής µας, πως ήταν πλούσια σε όλα της τα µεγέθη και κυρίως στα ποιοτικά. Οι καιρικές συνθήκες, ιδίως πριν την ωρίµανση ήταν εξαιρετικά καλές, µε αποτέλεσµα να διευκολυνθεί πολύ η δουλειά της οινοποίησης και διαχειριστικά να χαρακτηρίζεται µια εύκολη χρονιά. «Ποσοτικά κινήθηκε στα πλαίσια του 2012 τα οποία ήταν χαµηλά. Όµως γνωρίζουµε όλοι ότι υπάρχει µια αντίστροφη σχέση ανάµεσα στην ποιότητα και την ποσότητα. Σε όγκο έφθασε γύρω στους 370 τόνους σταφύλια, από τους οποίους παρήχθη η φετινή εσοδεία», αναφέρει ο οινοποιός και διευκρινίζει: «Έχουµε 13 ετικέτες κρασιού. Οι δύο είναι µόνο για εξαγωγές και οι υπόλοιπες, έξι ερυθρές και πέντε λευκές, για την εγχώρια αγορά».-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.