Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών θυμάτων βίας στη Φλώρινα

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, εγκαινιάζει το
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας, στην πόλη της Φλώρινας, Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, στις 20.00 (Στέφανου Δραγούμη 4, εντός Στοάς Τέγου, 2ος οροφος).
Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ.Γιάννης Βοσκόπουλος.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Φλώρινας θα παρέχει ενημέρωση, υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας. Προβλέπεται ακόμη συνεργασία με φορείς της πολιτείας για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης για την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Το Κέντρο εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, περιλαμβάνει:
·         Την ανάπτυξη και λειτουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
·         Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα.
·         Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υποστήριξη 2 ακόμη Ξενώνων, οι οποίοι λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
·         Τη λειτουργία της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Φλώρινας εντάσσεται στο έργο «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» (άξονες προτεραιότητας 7, 8 και 9), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013».-


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γραφείο Τύπου, τηλ.: 213 1511134, mme@isotita.gr
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Δραγατσανίου 8, 105 59 Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.