Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επί ποδός… για να σωθεί το τραυματισμένο αρκουδάκι στο Μέτσοβο

Φωτό αρχείου
Συναγερμός… σήμανε το πρωί της Δευτέρας(24/11/2014) στο Δασαρχείο Μετσόβου ύστερα από τηλεφώνημα του Δημάρχου Κ. Τζαφέα ο οποίος ενημέρωσε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας πως κάτοικος του οικισμού είχε εντοπίσει σε οικόπεδο ένα τραυματισμένο αρκουδάκι.

Ο προϊστάμενος του δασαρχείου Μετσόβου με τη σειρά του, ειδοποίησε τον επικεφαλής της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (υπάλληλο του Δασαρχείου)  ο οποίος μαζί με τον γιατρό του τοπικού κτηνιατρείου μετέβησαν στην περιοχή όπου είχε εντοπιστεί το τραυματισμένο ζώο και διαπίστωσαν ότι είναι σε ημικωματώδη κατάσταση από τραύμα που φέρει στο κεφάλι ύστερα από χτύπημα, πιθανόν από αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια αφού μετέφεραν το άτυχο ζώο στο κτηνιατρείο για τις πρώτες απαιτούμενες εξετάσεις ειδοποίησαν τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων «Αρκτούρος» & «Καλλιστώ» προκειμένου να συνδράμουν στην διάσωσή του και στην παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη.
Να σημειωθεί πως η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Μετσόβου έχει συσταθεί –όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ- προκειμένου να παρακολουθεί τα περιστατικά προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, να τα καταγράφει  και να ενημερώνει τη Συντονιστική Επιτροπή η οποία στη συνέχεια προχωρά στην εξειδίκευση των μέτρων που λαμβάνονται είτε άμεσα, είτε μακροπρόθεσμα για τη διαχείριση των συγκεκριμένων περιστατικών.

Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει τα περιστατικά προσέγγισης αρκούδων που έχουν καταγραφεί σε κατοικημένες περιοχές και να εξετάσει (μετά και το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού) «την τύχη» των άλλων δύο νεαρών αρκούδων που κινούνται στον οικισμό του Μετσόβου.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.