Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα στην Φλώρινα για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας, ημερίδα στο πλαίσιο προετοιμασίας της πρότασης για τη λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών

Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ, κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Π.Ε. Φλώρινας.
  Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Μπίρος, ο οποίος αναλυτικά είπε τα εξής:
  «Το θέμα μας είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Είναι ένας φορέας της κοινωνικής οικονομίας. Στην ουσία έχει κοινωνικό σκοπό και, εκ του νόμου 4019/2011, έχει εμπορική ιδιότητα. Στα πλαίσια αυτά, η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αποφάσισε να ενεργοποιηθεί μαζί με την ΑΝΚΟ και να δημιουργήσει μια αναπτυξιακή σύμπραξη, η οποία έχει στόχο να βοηθήσει όλες τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και να αναπτύξει προγράμματα έτσι ώστε να ενισχυθούν τα ΑΜΕΑ, οι άνεργοι και άλλοι συμπολίτες μας που χρειάζονται υποστήριξη.
  Γι’ αυτόν τον λόγο βρεθήκαμε σήμερα εδώ με διάφορους συλλόγους από την Π.Ε. Φλώρινας, για να μας ενημερώσει η ΑΝΚΟ για το πως μπορούμε να συστήσουμε και να οργανώσουμε αυτές τις δράσεις για την ανακούφιση όλων αυτών των ανθρώπων.
  Φιλοσοφία μας είναι να μην θιχτούν οι άνθρωποι αυτοί αλλά να υποστηριχθούν διακριτικά και να βοηθηθούν μέσω της δημιουργίας υποδομών για την καλύτερη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
  Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι ειδικός στα θέματα αυτά και θα μας αναπτύξει πως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία αυτή η πρωτοβουλία. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια περίπου δύο χρόνια, το ’15 και το ’16, αλλά με προοπτικές να λειτουργήσει μέχρι και το 2020. Υπάρχει πρόβλεψη για τις δαπάνες από το νέο ΣΕΣ και ελπίζουμε ότι, αν εμείς, συγκροτημένα, υιοθετήσουμε τις προτάσεις και αναπτύξουμε τις πρωτοβουλίες, θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο στην Π.Ε. Φλώρινας όσο και στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.
  Ο Περιφερειάρχης είναι απόλυτα θετικός ως προς τη δημιουργία αυτής της δράσης και ελπίζω κι εσείς να μας βοηθήσετε να ενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς για να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Νομίζω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες και ότι χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας.».
  Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο κ. Σιδηρόπουλος είπε τα εξής:
  «Σήμερα, από τη Φλώρινα, ξεκινάμε τις συναντήσεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα για την ενημέρωση αναφορικά με τον Περιφερειακό Μηχανισμό Στήριξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.). Είναι μια προκήρυξη που βγήκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και έχει σαν αντικείμενο, εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου, τη δημιουργία μηχανισμών σε κάθε περιφέρεια της χώρας με σκοπό την υποστήριξη των Κοιν.Σ.Επ., είτε υφιστάμενων, είτε νέων που θα ιδρυθούν.
  Βασικότερος στόχος είναι μέσα από τις Κοιν.Σ.Επ. να υποστηριχθεί η απασχόληση και να καταπολεμηθεί η ανεργία, ειδικά στη δική μας περιφέρεια όπου το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Στόχος της παρούσας προκήρυξης είναι να υποστηριχθεί όλο το φάσμα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως νέοι άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι, άνεργες γυναίκες και άτομα με αναπηρία.».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.