.jpg)
στελέχη της Περιφέρειας, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν στο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας, στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, σε ένα ιδιαίτερο και πολυσύνθετο γεγονός, το οποίο συνδύασε αρκετούς τομείς και κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετασχόντων.
Τα τοπικά τρόφιμα και ποτά και οι
επιχειρήσεις που τα παράγουν βρέθηκαν πολυεπίπεδα στο προσκήνιο, μέσα από τις
επί μέρους ενότητες του Συμποσίου: εξαγωγές, ειδικές αναπτυξιακές συνθήκες,
επιστημονικές επισημάνσεις, ευρωπαϊκές εξελίξεις, δικτύωση, γευσιγνωσία κ.α.
.jpg)
Ταυτόχρονα
αναδείχτηκαν, από τους σεφ - μαγείρους που συμμετείχαν, οι σημερινές δυνατότητες,
αλλά και οι προοπτικές της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων της περιοχής,
με στόχο να συνεχιστούν οι σχετικές πρωτοβουλίες, προς την κατεύθυνση αυτή και
μάλιστα σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Τις
εκδηλώσεις προετοίμασε και διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της
χώρας, μέσα από το πρόγραμμα Interreg IVC.
Δίνονται δημόσια οι ευχαριστίες
στους επιχειρηματίες, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, για την πολυμελή επιστημονική
εκπροσώπηση, τους ειδικούς εισηγητές, τους σεφ - μαγείρους που συμμετείχαν στο Συμπόσιο
και κυρίως σε όλους όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν σε αυτό.

Περισσότερες
πληροφορίες για το πρόγραμμα Locfood http://www.locfood.no/, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το INTERREG IVC.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.