Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

…θέλει κότσια να είσαι με τον Παπανδρέου, η συνέχεια

Το προεκλογικό μου κείμενο με τίτλο «θέλει κότσια να είσαι με τον Παπανδρέου» αναφέρονταν στην αφήγηση που αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε στους Έλληνες πολίτες με την ίδρυση του Κινήματος. Την αλήθεια που κανείς ΔΕ ήθελε να ακούσει!

Ωστόσο υπήρξαν 150.000 έλληνες πολίτες, που μέσα σε 20 μέρες μας άκουσαν! Και μας στήριξαν. Κι ας άκουγαν 3 χρόνια τώρα πως το μνημόνιο οι πρώτοι μισοί σωτήρες θα το έσκιζαν σελίδα-σελίδα και οι άλλοι μισοί με ένα άρθρο!
Κέρδισαν λοιπόν οι δεύτεροι! Και να σου ο φρεσκο-ορκισμένος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα, να ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στο BBC, πως η προεκλογική απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια …υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Ευχόμαστε στο συριζα εκτός από καλή επιτυχία, να πραγματοποιήσει ΚΑΙ αυτός όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις κωλοτούμπες, τις πιρουέτες, τα τριπλά τόλουπ, ότι τέλος πάντων χρειαστεί. Δε θα ναι εξάλλου και ο πρώτος που θα έχει εξαπατήσει το εκλογικό σώμα, προκρίνοντας νταηλίκια στους «κουτόφραγκους».
Όσο για μας, πήραμε το βάπτισμα του πυρός σε ένα περιβάλλον στην καλύτερη περίπτωση επιφυλακτικό (στη χειρότερη εχθρικό) και καταφέραμε αξιοπρεπώς να κοινωνήσουμε αυτό που λέμε 3 χρόνια τώρα: πως το μνημόνιο και η ένταξη στο μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος για τη χώρα και αν παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή είχε εφαρμοστεί και η μεταρρυθμιστική ατζέντα της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, τώρα θα είχαμε ήδη βγει από τέλμα.
Ο κόσμος η αλήθεια είναι, δεν είχε το χρόνο να επεξεργαστεί μέσα σε 20 μέρες την ιστορία της ανατροπής του εκλεγμένου πρωθυπουργού το 2011, πόσο μάλλον να ακούσει τη δική μας πρόταση.
Είναι επίσης αλήθεια πως την έλευση της ελπίδας και της πρώτης αριστερής κυβέρνησης,  δε θα την κέρδιζε καμία εμπεριστατωμένη πρόταση για το χρέος. Και για βαθιές μεταρρυθμίσεις, με διαφάνεια, με φορολογικό σύστημα δίκαιο και ικανό, με ένα κράτος χωρίς γραφειοκρατίες και πελατειακές δουλείες που στηρίζει τις δημιουργικές δυνάμεις και την ανάπτυξη, με αποκέντρωση και μια αυτοδιοίκηση δυνατή και συμμετοχική.
Κι ας ήρθε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση «χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη»! Πρώτη φορά Αριστερά, παρέα με ακροδεξιούς και εθνικιστές! Και φλερτάροντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το όνομα του αΚαταλληλότερου Πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης, ξεπλένοντας (ως συνηθίζει να κάνει η Αριστερά) την καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή.
Εμείς κλείνοντας, σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να ακουστούμε, δώστε μας λίγο χρόνο να οργανώσουμε τις δομές μας στο καινούριο μας σπίτι, στο Κίνημα και επανερχόμαστε δριμύτεροι.
Έχουμε να δώσουμε και κει μία μάχη με τους δεινόσαυρους, που δε λένε να καταλάβουν πως με την ίδρυση του Κινήματος, η Επετηρίδα των παραγοντίσκων που θέλουν να επιβιώσουν μέσα από χειραγώγηση συσχετισμών -καθεστώς που συντηρούσε και γιγάντωσε στους κόλπους του το πασοκ- πέθανε μαζί με κείνο!
Ευχαριστούμε και πάλι όσους μας στήριξαν! Από καρδιάς…


Τάνια Γραμματικού

Υποψήφια με Κίνημα
 Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.