Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η κόρη του εμποράκου

Σε μια κωμόπολη ζούσε μια κόρη με τον έμπορο πατέρα της, οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά και ο πατέρας αναγκαζόταν να δανείζεται χρήματα από τον γέροντα τοκογλύφο της διπλανής πόλης.

Τα χρόνια πέρναγαν και τα χρέη μεγάλωναν όπως και η όμορφη κόρη του, ήταν σαν τα κρύα τα νερά το λουλούδι της περιοχής!
Ο τοκογλύφος χρόνια τώρα την ποθούσα αφάνταστα δεν μπορούσε να αντισταθεί στην ομορφιά της έτσι ένα πρωινό χτύπησε την πόρτα του εμπόρου.
Ο έμπορος τον δέχτηκε με βαριά καρδιά γνώριζε ότι για καλό δεν ήρθε, ποιός άνεμος σε έφερε στην πόρτα μου του είπε.
Μπα τίποτα το κακό απάντησε ο τοκογλύφος έχω να σου κάνω μια πρόταση που ίσως σε απαλλάξει από τα χρέη σου, ξέρω ότι δεν μπορείς να με πληρώσεις για αυτό θα σου κάνω μια συμφωνία αύριο το πρωί θα έρθω με ένα ταγάρι, το ταγάρι θα έχει μέσα δυο μήλα ένα κόκκινο και ένα κίτρινο η κόρη σου θα βάλει μέσα το χέρι της και χωρίς να βλέπει θα τραβήξει ένα, αν είναι κόκκινο θα με παντρευτεί αν είναι κίτρινο θα σου διαγράψω όλα τα χρέη είπε ζωηρά ο τοκογλύφος.
Ο πατέρας ζήτησε λίγο χρόνο να το συζητήσει με την κόρη του, έτσι και έγινε το μεσημέρι στο τραπέζι την ώρα του φαγητού είπε κατά γράμμα όλα όσα του πρότεινε ο τοκογλύφος, η κόρη του εμποράκου ξέροντας το αδιέξοδο του πατέρα της όχι μόνο συμφώνησε αλλά τον ενθάρρυνε λέγοντας:
Αν είναι αυτός πονηρός μια φορά εγώ είμαι δυο!
Την επομένη το πρωί ο πονηρός γέροντας τοκογλύφος παρουσιάστηκε καλοντυμένος και με το ταγάρι στον ώμο βιαστικός να κάνει γυναίκα του την πεντάμορφη κόρη, στο ταγάρι τοποθέτησε δύο κόκκινα μήλα έτσι όποιο και να τραβούσε η κόρη κόκκινο θα ήταν πάλι.
Η κόρη τον παρότρυνε να πλησιάσει στο πηγάδι λέγοντας το μήλο που θα τραβήξω θέλω μετά να το ξεπλένω στο δροσερό νερό  και να το φάω σε ένδειξη καλής πίστης της συμφωνίας μας.
Άνοιξε ο τοκογλύφος ελάχιστα την άκρη του ταγαριού και η κόρη έβαλε μέσα το χέρι έπιασε το ένα μήλο και την ώρα που το έβγαζε έξω πριν προλάβουν να δουν τι χρώμα ήταν το άφησε να πέσει στο πηγάδι δήθεν τυχαία…Ωωωω τι απρόσεκτη που είμαι τι έπαθα σήμερα και δεν κρατάν τα χέρια μου είπε, αλλά δεν πειράζει αν μέσα στο ταγάρι είναι το κόκκινο αυτό σημαίνει ότι τράβηξα το κίτρινο.
Ο τοκογλύφος κατέβασε το κεφάλι και πριν φύγει με απερίγραπτη πικρία παραδέχτηκε:
Κέρδισες διαγράφω τα χρέη σας, δεν είσαι μόνο όμορφη αλλά και πολύ έξυπνη.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.