Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τέλος οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Ηλιάδη

Ο Ηλίας Ηλιάδης ηττήθηκε από τον Σουνζχάο Τσενγκ και ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στο Ρίο, ολοκληρώνοντας έτσι μια τεράστια καριέρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αν η χθεσινή - ήττα αποκλεισμός του Ρομάν Μουστόπουλου αποτέλεσε σοκ για το ελληνικό τζούντο, τότε τι να πει κανείς για τη σημερινή απροσδόκητη ήττα του Ηλία Ηλιάδη από τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ.
Ήττα σε 43 δευτερόλεπτα και φυσικά αποκλεισμός για τον Έλληνα τζουντόκα, ο οποίος ρίχνει... αυλαία σε μια μεγάλη Ολυμπιακή καριέρα με μια ήττα που λογικά θα τον "στοιχειώνει" για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων δεν πρόλαβε να δείξει μέρος της αγωνιστικής ποιότητας που διαθέτει. Αιφνιδιάστηκε από τον Τσενγκ, που δεν είχε να χάσει... τίποτα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και με Osoto-gari σε 43 δευτερόλεπτα πήρε πανηγυρική νίκη για την 16άδα, αφήνοντας εκτός τον Mr. Ippon!
Απογοητευμένος αλλά πάντα χαμογελαστός, ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο μίλησε σε ξένα ΜΜΕ με την ολοκλήρωση του αγώνα απέναντι στον Ασιάτη και δήλωσε χαρακτηριστικά:«Αυτό είναι το τζούντο. Όλα είναι πιθανά. Βρισκόμαστε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μένα, αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας. Όχι μόνο σε Ολυμπιακούς αλλά γενικά». Να θυμίσουμε ότι την αποκάλυψη για την ολοκλήρωση της καριέρας του αμέσως μετά το Ρίο, ο Mr. Ippon την είχε κάνει αποκλειστικά στο Πρακτορείο Sport στις 16 Ιουνίου 2016, διευκρίζοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία που θα είχε επί βραζιλιάνικου εδάφους. Μετά τη σημερινή εξέλιξη, το φινάλε θα πρέπει να θεωρείται οριστικό και αμετάκλητο, έστω κι αν η πρόκληση του «Τόκιο 2020» ήταν και παραμένει ζωντανή για τον κάτοχο έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.