Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση της ‘’Ανεξάρτητης Κίνησης Αγροτών’’ στον κόμβο Μανιακίου Φλώρινας

Αποφάσισε  ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα με πολυήμερη παραμονή στο μπλόκο και τη δυνάμωση των κινητοποιήσεων.                                                                  
Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση αγροτών  και Κυβέρνησης το απόγευμα της Τετάρτης,15 Φεβρουαρίου 2017,καθώς διαφώνησαν σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση , στην οποία δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής.
Η Κυβέρνηση εμφανίστηκε αδιάλλακτη και δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα των αγροτών ,βασιζόμενη κυρίως στο ότι οι αγρότες θα κουραστούν, θα απογοητευτούν και θα τα παρατήσουν ,όπως και έγινε σε αρκετά μπλόκα. Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος στη συντονιστική επιτροπή είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Η συζήτηση δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς εξ’ αρχής πρόθεση της κυβέρνησης δεν ήταν μια ουσιαστική συζήτηση, αλλά μόνο η κατάδειξη των προηγούμενων Κυβερνήσεων ως  κύριων αυτουργών της σημερινής οικονομικής κατάστασης.
Την επομένη, 16 Φεβρουαρίου 2017, και μετά από πρόσκληση της Αντιπολίτευσης  η αντιπροσωπεία των αγροτών αποδέχτηκε  μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη συνάντηση παρευρέθη ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ  κ. Λευτέρης Αυγενάκης και οι τομεάρχες κ.Γιώργος Κασαπίδης  και κ.Φωτεινή Αραμπατζή. Στα θέματα που τέθηκαν και η πλευρά της ΝΔ επιρρίπτει τις ευθύνες στους «άλλους». Δεν υπήρξε καμιά σαφής απάντηση πάνω στα αγροτικά ζητήματα, παρά μόνο η δέσμευση ότι σε περίπτωση κυβέρνησης της ΝΔ και εφόσον τα δημοσιονομικά στοιχεία το επιτρέψουν θα υπάρξουν κάποιες ελαφρύνσεις στο φορολογικό-ασφαλιστικό των αγροτών.
Μετά την επιστροφή του αντιπροσώπου μας έγινε γενική συνέλευση της ‘’Ανεξάρτητης Κίνησης Αγροτών’’ στον κόμβο Μανιακίου και τα μέλη παίρνοντας δύναμη από το δίκαιο του Αγώνα και την ανάγκη επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, που η κυβερνητική πολιτική τείνει να αφανίσει, αποφάσισαν  ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα με πολυήμερη παραμονή στο μπλόκο και τη δυνάμωση των κινητοποιήσεων.-

        Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.