Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συνάντηση στο Δήμο Αμυνταίου για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας

Την Τετάρτη, 10/5/2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Δήμο Αμυνταίου ανάμεσα στους συνεργαζόμενους φορείς-
συμμετέχοντες του έργου LIFE AMYBEAR (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Δήμος Αμυνταίου, Καλλιστώ). Εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Θεοδωρίδης Κ., καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην συνάντηση.
Η συμμετοχή στο LIFE AMYBEAR, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου αλλά και τις ανησυχίες της δημοτικής αρχής για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Το φυσικό μας  περιβάλλον αποτελεί έναν πολύτιμο πόρο για τον Δήμο Αμυνταίου και πρέπει όχι μόνο να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αλλά κυρίως είναι βασική μας υποχρέωση να τον προστατέψουμε αποτελεσματικά και να τον αναδείξουμε ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αναπτυξιακής μας προοπτικής.
Η περιοχή μας αποτελεί χαρακτηριστικό ενδιαίτημα της καφέ αρκούδας σε όλη την Βαλκανική, εξάλλου αξιόλογο ποσοστό έχει διαπιστωθεί ότι διαβιώνει στις δασικές εκτάσεις των ορεινών κοινοτήτων μας.
Η καφέ αρκούδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, βρίσκεται στους καταλόγους των προστατευόμενων ειδών, ευελπιστούμε μέσα από τις προγραμματισμένες δράσεις του Amybear να συνδράμουμε, σε συνεργασία πάντα και με τους υπόλοιπους φορείς – συμμετέχοντες, στην αρμονική και ισόρροπη συνύπαρξη της άγριας ζωής με τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Ευελπιστούμε παράλληλα τόσο ο Δήμος Αμυνταίου όσο και ο απλός πολίτης είτε ως κάτοικος της περιοχής είτε ως απλός επισκέπτης-φιλοξενούμενος μας να ενισχύσει ουσιαστικά την οικολογική  του συνείδηση που ούτως ή άλλως πρέπει να μας διέπει όλους.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην δράση και καλή επιτυχία, αν και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι σίγουρη και δεδομένη.-


Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.