Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συνάντηση του δημάρχου Φλώρινας με τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης

Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, συναντήθηκε την Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 ο
Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση παρόντες, επίσης, ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Φλώρινας, κ. Κώστας Σέλτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Σωτήρης Τσορμπάρης.
Καλωσορίζοντας τον κ. Υπουργό ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι τιμή για τον Δήμο μας η επίσκεψή του, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα της περιοχή μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:
Ανεργία
Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας είναι πολλά, με βασικότερο όλων την ανεργία. Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας οφείλονται στην έλλειψη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Ο Δήμος μας διαθέτει βιομηχανική περιοχή, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη Δυτική Μακεδονία, χωρίς να υπάρχουν, όμως, οι προϋποθέσεις, προκειμένου να επενδύσει κάποιος σε αυτήν και να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού για εργασία, αφού οι περισσότεροι επιχειρηματίες προτιμούν να δραστηριοποιηθούν στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία, όπου έχουν χαμηλή φορολόγηση και φτηνό εργατικό δυναμικό.
Ο μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή μας είναι με την παροχή κινήτρων, όπως είναι για παράδειγμα η φορολογική ελάφρυνση κι η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος. 
2η μονάδα ΔΕΗ- Λειτουργία Ορυχείων
Η κατασκευή της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης κι η λειτουργία όλων των ορυχείων της περιοχής μας θα συνέβαλαν, επίσης, στη μείωση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, το ορυχείο της Βεύης είχε δημοπρατηθεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, κι ενώ είχαμε τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι θα προχωρούσε σε νέο διαγωνισμό, αυτό δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα ο εξορυγμένος λιγνίτης που υπάρχει να αυτοαναφλέγεται και να καταστρέφεται.
Τηλεθέρμανση Φλώρινας
Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου της τηλεθέρμανσης για την περιοχή μας, έργο, το οποίο έχει ενταχθεί σε ανταγωνιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου, έχει πάει όμως ως έργο γέφυρα για το ΣΕΣ, αλλά ακόμα δεν έχει υπογραφεί. Είναι λυπηρό να μην έχει υπογραφεί ακόμα, ενώ έχουν υπογραφεί άλλα έργα, καθώς εκκρεμούν και δύο λογαριασμοί του αναδόχου, με αποτέλεσμα το έργο να προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς θα ανακουφίσει οικονομικά τους κατοίκους της Φλώρινας, με παράλληλη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.  
Επίσης, εάν δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, δε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό για την περιοχή μας.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Υπουργού, ο οποίος είπε:
«Τα θέματα τα οποία θέσατε είναι πολύ σοβαρά και είναι προβλήματα τα οποία η Κυβέρνηση ξέρει και προσπαθεί με διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα να τα αντιμετωπίσει. Το έργο της τηλεθέρμανσης για ποιον λόγο έχει κολλήσει δεν το γνωρίζω, αλλά δεσμεύομαι ότι θα το ελέγξουμε.

Τα φορολογικά κίνητρα τα οποία ζητάτε για τη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας είναι δύσκολο να δοθούν αυτή την περίοδο και ίσως γίνει κάτι τέτοιο το 2018, που πιθανόν να υπάρξει κάποια δημοσιονομική ευκαιρία».- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.