Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου για μη εκπροσώπηση του στη Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων

Θέμα της «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής»
Αμύνταιο,24-11-2017

Προς
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Υπόψη Υπουργού, κ. Ευάγγελου Αποστόλου


Συνεδρίαση  της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος  με θέμα «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής»

Κύριε Υπουργέ,
          Στις 22 Νοεμβρίου 2017 έλαβα πρόσκληση ως πρόεδρος
του Αγροτικού Συλλόγου της Περιοχής Αμυνταίου να παρευρίσκομαι στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στις 28/11/2017 (αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, πολιτικούς φορείς, τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας με 3 εκπροσώπους και τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου μ’έναν εκπρόσωπο) με θέμα «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής»
          Την επόμενη ημέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Γραμματέα της Βουλής η οποία χωρίς αιτιολογία με ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να βρίσκομαι στην επιτροπή ως εκπρόσωπος Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου. Στη νέα πρόσκληση που αναρτήθηκε συνέχισαν να είναι τα ίδια μέλη και ο Σύλλογος Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας με 3 εκπροσώπους .     
          Είναι αδιανόητο και αντιδημοκρατικό σ΄ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας να μη συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής Αμυνταίου και να αποσιωπάται η φωνή των αγροτών όταν η λίμνη εδώ και πέντε χρόνια δημιουργεί βάλτους, σε εκτάσεις με ετήσιες πολυετείς αλλά και καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων, καθώς και υποδομών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν υλοποιηθεί από τους αγρότες και από το κράτος.  
          Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να υπάρχει και η θέση των παραγωγών της περιοχής μας για την σταθεροποίηση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας σε επίπεδα τέτοια, ώστε και λίμνη να έχουμε αλλά και οι αγρότες να μπορούν να δουλεύουν τα χωράφια τους.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.
  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

3 σχόλια:

  1. Βρε διαμαντω... ο φορεας δεν ειναι μονο για υην σταθμη ανοιξε τα ματια σου λιγο... κολλημενοι ειστε. 20 χρονια επεφταν λυματα 2 οικισμων στην λιμνη και τωρα σας έπιασε ο πονος για την Βεγοριτιδα. Οτι και να γινει...καταπατητες ειστε και τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχέδια τής κυβέρνησης είναι άλλα ,για τούς ψαγμενους μόνο μια λέξη fuchtel (φουχτελ)οι τοπικοί άρχοντες ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Να δουλεύουν τα χωράφια τους" . Τώρα τα καταπατημένα γίνανε και χωράφια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.