Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Μια ματιά στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον: Εικαστικό Ημερολόγιο 2019 του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας


Θεσμός και αγαπημένη προσμονή στη λήξη κάθε χρονιάς είναι πλέον το ετήσιο  Ημερολόγιο του 3ου Γενικού Λυκείου
Φλώρινας. Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές δημιούργησαν και μας εξέπληξαν ευχάριστα με το Πολιτιστικό Ημερολόγιο του 2019 με τίτλο «Μια ματιά στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον…», το οποίο επιμελήθηκαν με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, κ. Μαργαρίτας Γώγου, κ. Κατερίνας Κοζίδη και κ. Μαρίας Ντέμου. Συνεχίζοντας την περιήγησή τους στο πολιτιστικό τοπίο της περιοχής, μας συστήνουν φέτος τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα των λιμναίων οικισμών της Φλώρινας, που κρύβουν έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, παραθέτοντας συνοπτικά, εμπεριστατωμένα και σημαντικά στοιχεία για αυτά.
Στις σελίδες του ημερολογίου περιλαμβάνονται ψηφιδωτά και μαρμάρινες προτομές από την «Έπαυλη του Αλέξανδρου», ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ιδιωτικά συγκροτήματα της Ρωμαϊκής περιόδου πλουσίων Ελλήνων , που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο Αμύνταιο, αρχαία κοσμήματα, περίτεχνα αγγεία, πήλινα σκεύη και χρηστικά εργαλεία της Νεολιθικής εποχής, καθώς και πρωτότυπα ειδώλια.
Είναι αξιοσημείωτη η πολιτιστική πρωτοβουλία των παιδιών, που μας θυμίζει πως κάθε βουτιά στο παρελθόν μας είναι ένα εφαλτήριο για το μέλλον, είναι μια δύναμη προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο, αυτό που αξίζει στα παιδιά αυτά, που μας εμπνέουν και τους ευχόμαστε ως δημιουργικοί άνθρωποι να ανθίζουν και να καρποφορούν!
Η έκδοση έγινε και φέτος με την οικονομική βοήθεια τοπικών επιχειρήσεων που ως χορηγοί συνεισέφεραν οικονομικά και έκαναν για άλλη μια φορά το όνειρο πράξη.
Ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, γιατί μέσα από τα μάτια και τα έργα των παιδιών μας, το παρελθόν φαντάζει πιο σημαντικό και το μέλλον δείχνει πιο ελπιδοφόρο! Οι μέρες του ημερολογίου να μετρούν χαρές, επιτυχίες και ευχάριστες στιγμές για όλους μας! Καλές γιορτές, λοιπόν, και καλή χρονιά!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Αντιδήμαρχος  Φλώρινας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.