Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Στην Νατάσσα μας (Νοβατσίδου)


Αναπάντεχο, όταν  προπαραμονή Χριστουγέννων μάθαμε το δυσάρεστο νέο! Έμοιαζε με απίθανο και όμως δεν ήταν .Η
Νατάσσα μας διασωληνομένη  ήδη στην εντατική του ΑΧΕΠΑ, έδινε μάχη για την ζωή της .Πως μπορούσε να το πιστέψει κανείς ,έχοντας στο νου την εικόνα μιας ζωντανής , αεικίνητης, αυθόρμητης και γεμάτη ενεργητικότητας παρουσίας ,για όλες και όλους εμάς που μοιραζόμασταν μαζί της τη ζωή μας. Και όμως  η τελευταία πράξη έμελλε να παιχτεί  Τετάρτη 26-12-18 το πρωί. Η Νατάσσα δεν είναι πλέον κοντά μας,  αν και τόσο νέα! Έχασε την μάχη που έδινε και μεις μένουμε πίσω για να συνειδητοποιήσουμε, ποιος ξέρει σε πόσο χρόνο ,ότι χάσαμε μία φίλη ,μια συνεργάτιδα, μια υποδειγματική μητέρα μια μαχήτρια της ζωής ,όπως ήξερε να δίνει τις μάχες της με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.
Την εργασία της δεν την είδε ποτέ ως μέσο επιβεβαίωσης και άσκησης εξουσίας-αυτής που προσβάλει μεγάλο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων-αλλά ως εργαλείο στήριξης και βοήθειας κυρίως στον αγροτικό κόσμο του Νομού μας ,όπου με την επαγγελματική ιδιότητα της Γεωπόνου ,από διάφορες θέσεις εργάστηκε στη Νομαρχία της Φλώρινας.
Πρώτη  ως σύζυγος , άξια μητέρα και αδελφή αλλά και  κόρη αντάξια απέναντι στους γονείς της που τους αφήνει πίσω της, ακολουθώντας το Μιχάλη της ,που κι’αυτός  πρόωρα <έφυγε> από κοντά μας.
Πρώτη στην ενασχόλησή της με τα κοινά ,στον πολιτικό χώρο που την εξέφραζε, στο  επαγγελματικό της συνδικάτο και από πολύ νέα βρέθηκε εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος  στην αιρετή Νομ. Αυτοδιοίκηση. Δυο τετραετίες συνεργάτιδα (2003-10), στην θητεία μου ως Νομάρχη και στην αντιπολίτευση την δεύτερη .Μιας παραγωγικής περιόδου που μας έφερε ακόμη πιο κοντά και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε την εύνοια της εκλεγμένης Ν.Συμβούλου για προσωπική ωφέλεια-γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την περίοδο αυτή της αμφισβήτησης που περνά η κοινωνία μας.    Ίσα –ίσα  θα μπορούσε να πει κάποιος πως έχασε, προσφέροντας πολλά σε ότι υπηρέτησε-ασχολήθηκε.
Τα λίγα αυτά λόγια ελάχιστη αξία έχουν μπρος  την αιφνίδια και απίστευτη απώλεια .
Το κενό που αφήνεις Νατάσσα μεγάλο και δυσβάστακτο για όλες και όλους μας.
Θα χρειαστεί πολύς  χρόνος για να συνειδητοποιήσουμε την απώλειά σου .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ…   Καλό σου Ταξίδι Νατάσσα μας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ πρ. Νομάρχης Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.