Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Ενωτική πρωτοβουλία για το Ξινό Νερό"


Αγαπητοί  συγχωριανοί  έχουμε την τιμή να σας αναγγείλουμε  την υποψηφιότητα μας στις προσεχείς εκλογές για το Τοπικό
Συμβούλιο του χωριού μας. Με το νέο νόμο (Κλεισθένη Ι) για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ο τρόπος εκλογής του Τοπικού Συμβουλίου αλλάζει. Η εκλογή του Προέδρου και των τοπικών συμβούλων , γίνεται ποιο δημοκρατική, καθώς οι συνδυασμοί πλέον είναι ανεξάρτητοι από τους συνδυασμούς των δημοτικών συμβουλίων. Δηλαδή, θα υπάρχουν δύο κάλπες. Μία για το τοπικό συμβούλιο και μία για την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κοινότητες πάνω από 300 κατοίκους δίνετε επίσης η δυνατότητα  στον εκλογέα να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ 2 υποψηφίων  τοπικών συμβούλων.
Ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ» θα διεκδικήσει το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ στις ερχόμενες εκλογές σε μία προσπάθεια να εκπροσωπήσει όλους εκείνους τους κατοίκους που θέλουν να κάνουν το ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ  μία καλύτερη και ξεχωριστή κοινότητα.
Τα τελευταία 4,5 χρόνια στο χωριό μας βλέπουμε από την πλευρά της παρούσας Δημοτικής αρχής την εγκατάλειψη και την στασιμότητα. 4,5 χρόνια χαμένα που κράτησαν πίσω το χωριό μας από τις εξελίξεις. Καθημερινά βιώναμε την απουσία του Δήμου. Δύο μήνες πριν τις εκλογές μας θυμήθηκαν. Είναι όμως αργά πια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε ούτε ένα σημαντικό έργο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις επερχόμενες αυτοδιοίκητές εκλογές, γιατί θέλουμε:
·         Να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.
·         Να γίνει επισκευή, συντήρηση και βελτίωση του φωτισμού σε όλο το δίκτυο του οικισμού μας και να μην περιμένουμε μήνες για την αποκατάσταση του.
·         Να γίνει αποκατάσταση και βελτίωση των πάρκων, των πεζοδρομίων και της οδοποιίας (Βλέπε την σημερινή κατάσταση των δρόμων-των πεζοδρομίων κ.λ.π.).
·          Τα αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με τον Δήμο και τις φιλοζωικές οργανώσεις να περισυλλέγονται και να στειρώνονται.
·         Να γίνεται τακτικός καθαρισμός των πλατειών, πάρκων, πεζοδρομίων και δρόμων, καθαρισμός και πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων. 4,5 χρόνια έχουν να πλυθούν οι  κάδοι του χωριού μας.
·         Να πραγματοποιείτε προγραμματισμένα ο έλεγχος και ο καθαρισμός των δεξαμενών του πόσιμου νερού. Να μην γίνεται καμία διακοπή  νερού (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων) εάν δεν έχουμε ενημερωθεί 24 ώρες νωρίτερα
·         Να στηρίξουμε το αγροτικό Ιατρείο του χωριού μας.
·         Να ζούμε και να εργαζόμαστε στον στο χωριό μας με αξιοπρέπεια.
·         Να συντηρήσουμε τις κτηριακές υποδομές της κοινότητας και να τις επαναφέρουμε τουλάχιστον στην προηγούμενη κατάσταση.(Βλέπε Κοινοτικό κατάστημα-Μουσείο).
Επιπλέον, στις δράσεις που θα υλοποιήσουμε συμπεριλαμβάνεται η άμεση εκκίνηση των παρακάτω για τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση των οικονομικών όλων των κατοίκων :
1.       Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της τηλεθέρμανσης σύμφωνα με την μελέτη του 2014 «Καταγραφή στοιχείων θερμικών απαιτήσεων τηλεθέρμανσης Τ. Κ. Ξινού Νερού». που βρίσκεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
2.      Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της επένδυσης του Νέου Εργοστασίου ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ.
3.      Θα συνεργαστούμε με όλους του φορείς του χωριού μας και θα στηρίξουμε τις εθελοντικές ομάδες.
4.      Θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά για την επίλυση των αιτημάτων σας. Το γραφείο της κοινότητας θα ξαναλειτουργήσει όπως πριν από 4,5 χρόνια.
5.      Μαζί θα αποφασίσουμε για τα σημαντικά έργα που θα προτείνουμε στους κρατικούς φορείς (Δήμο – Περιφέρεια και αλλού).
6.      To τοπικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα σ΄ ανοικτή συνεδρίαση για το κοινό και έκτακτα όταν υπάρχουν επείγοντα θέματα. 
7.      Οι λαϊκές συνελεύσεις θα γίνουν θεσμός στην κοινότητά μας.
Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια  για  να προβάλομε τα αιτήματα του χωριού μας και να διεκδικούμε την άμεση επίλυση τους και ενίοτε δυναμικά.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ:
1.       Δημητριάδης Ιωάννης.
2.      Κρυστάμτσης Κωνσταντίνος.
3.      Κωστούλα Τρανταφυλλιά
4.      Μίλκη Αγάπη.
5.      Ρέπτση Χριστίνα.
6.      Τσολάκης Σταύρος.
7.      Χάσος Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.