Για τέταρτη χρονιά φέτος
δόθηκαν τα μεγάλα βραβεία του FNL του
ετήσιου γαστρονομικού οδοιπορικού σε μια λαμπερή τελετή απονομής, που έγινε
τη περασμένη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου,
στο κατάμεστο από κόσμο και πολυτελές Ecali Club με παρουσιαστή τον μοναδικό Γιώργο Καπουτζίδη. Πάνω από 650 καλεσμένοι
πλημμύρισαν τους χώρους του για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη βραδιά της γεύσης,
τιμώντας με τη παρουσία τους τον κορυφαίο θεσμό που την αντιμετωπίζει με
υπευθυνότητα ως έναν από τους κυριότερους φορείς του πολιτισμού.
Από τα 135 βραβευμένα εστιατόρια για το 2020 όπως τα
αξιολόγησε η επιτροπή των FNL Best Restaurant Awards, μόνο τρία εστιατόρια
κέρδισαν τρία αστέρια, σε 31 απονεμήθηκαν δύο αστέρια και σε 101 ένα αστέρι. Θερμά
συγχαρητήρια σε όλους!
Στα βραβευμένα εστιατόρια βρέθηκαν για μια ακόμη φορά τα «δικά»
μας εστιατόρια, «Θωμάς» και «Κοντοσώρος», κάνοντάς μας υπερήφανους. Σας τα
παρουσιάζουμε έτσι όπως καταγράφηκαν από την κριτική επιτροπή των βραβείων
ΘΩΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
18o χιλ. Επαρ. Οδού Αμύνταιου-Καστοριάς, Σκλήθρο Φλώρινας
23860 31080
€25-50 το άτομο
Ανοιχτό όλο το χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω, εστιατόριο με δικό του
πάρκιν ή παρκαδόρο.
Οι περισσότερες σπεσιαλιτέ στου Θωμά κινούνται γύρω από τον
πυρήνα της παράδοσης αλλά χάρη στην σύγχρονη γευστική αισθητική της νέας
γενιάς, συντάσσονται με έναν γαστρονομικό μοντερνισμό, δημιουργώντας ένα σπάνιο
νεολογικό ρεπερτόριο της παραδοσιακής κουζίνας. Σεφ και εμβληματική φυσιογνωμία
στο εστιατόριο είναι ο γιος του ιδρυτή Θωμά Πασπάλη, Νίκος και δίπλα του, ο
νεότερος Θωμάς που έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική κάβα με σπάνιες ετικέτες
του ελληνικού αμπελώνα που ξεπερνούν σε αριθμό τις 500 και ο βενιαμίν,
ταλαντούχος Βαγγέλης Πασπάλης που εκτελεί χρέη pastry chef. Ναι, είναι στη μέση
του πουθενά, στο ακριτικό Σκλήθρο Φλώρινας, αλλά με το που περάσετε το κατώφλι
του θα καταλάβετε γιατί αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο λάμπει σαν το διαμάντι της
παράδοσης.
ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ξινό Νερό, Φλώρινα
23860 81256
€25-50 το άτομο
Ανοιχτό όλο τον χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω
Το εστιατόριο- ξενώνας που φέρει το όνομα του, στο Ξινό νερό
της Φλώρινας, στα τριάντα περίπου χρόνια της λειτουργίας του, κατάφερε να γίνει
ο απόλυτος ελληνικός προορισμός και να εγγράψει το μικρό αυτό χωριό της Δυτικής
Μακεδονίας στο χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας. Οι επιλογές του Νίκου
Κοντοσώρου, το μαγειρικό του ήθος, η επιμονή του να οδηγήσει την παράδοση έστω
ένα βήμα παρακάτω, προς το μέλλον, αλλά κυρίως η επιλογή του του να συλλέγει
μόνος του μανιτάρια, να προμηθεύεται τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά του από
μικρές φάρμες της περιοχής και να καλλιεργεί στο κτήμα, δίπλα το εστιατόριο
του, τα λαχανικά που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του, κατάφεραν να συμπαρασύρουν
κι άλλους εστιάτορες να το ακολουθήσουν το παράδειγμα του μετατρέποντας την
ευρύτερη περιοχή σε πόλο γαστρονομικής έλξης. Πλέον ο ίδιος δεν βρίσκεται στη
ζωή, ωστόσο τα μέλη της οικογένειας τους είναι άξιοι συνεχιστές του έργου του.-
Με πληροφορίες από https://www.fnl
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.