Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Αντιδράσεις πολιτών για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε περιοχή της Τ.Κ. Νυμφαίου δήμου Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Την αντίθεσή τους για τις εργασίες  τοποθέτησης εννέα (9) ανεμογεννητριών στη δασική περιοχή  «Ανεμοράχη» μεταξύ των Τ.Κ.

Νυμφαίου και Αετού του δήμου Αμυνταίου, εξέφρασαν οι κάτοικοι του Νυμφαίου αλλά και ευρύτερα του δήμου Αμυνταίου, εμποδίζοντας   τις εργασίες  διάνοιξης δρόμου στην ήδη αποψιλωθείσα έκταση.

Σύμφωνα με τον Αρχιτέκτονα κ. Κυριάκο  Ελευθεριάδη, μέλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αμυνταίου, το έργο αυτό έχει αδειοδοτηθεί από το έτος 2008. Όπως τόνισε είναι ένα από τα άπειρα αιολικά πάρκα που θα γίνουν στην περιοχή. (Βίντεο)

Χαρακτήρισε το έργο σαν  ένα καρφί στην ταφόπλακα του περιβάλλοντος της περιοχής.

Τέλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο ιδιοκτήτης παραδοσιακού ξενώνα της περιοχής Γιάννης Ιατρίδης ανέφερε πως “δεν είμαστε κατά των ανεμογεννητριών της ‘πράσινης’ Ανάπτυξης αλλά κατά της άναρχης τοποθέτησής τους και ειδικά σε περιοχές natura όπως εδώ στο Νυμφαίο. Ο κ. Μπουτάρης και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατέθεσαν ήδη ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την ακύρωση της άδειας τοποθέτησης των ανεμογεννητριών, έτσι ώστε να σταματήσουν οι εργασίες έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση”.
Σημείωσε δε ότι “θα μείνουμε όλοι μαζί μπροστά από τα μηχανήματα ώσπου να τα πάρουν από εδώ και να σταματήσουν οι εργασίες”.-





4 σχόλια:

  1. Δυστυχως,παμπολες φορες, η τσαπατσουλια,η βλακεια,η απληστια,ο νεοελληνικος..αρπακολισμος,οδηγουν ενα εργο,περιβαλοντικο,να αντιστρατευται το περιβαλον,και να γινεται απωθητικο,γι αυτους, που αγαπουν, πρωτιστως το περιβαλον..Ειναι αξιο θαυμασμου, ενα τετοιο, αρνητικο φαινομενο..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως ο Δημος μας,μ εναν μονο εκπροσωπο,σιγουρα αυτοκλητο,σταθηκε στο υψος..και το βαθος,της γραφειοκρατουσας,αποστολης του..Α.Θ.Ρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Κι επειδη ισως κι εγω με τη ψηφο μου ,καποτε,ισως συνειργησα αφελως, στο προκειμενο περιβαλοντικο εγκλημα,ζητω συγνωμη,εστω και με καθυστερηση..Αλλωστε, η μετανοια του..αμαρτωλου,κατα τας γραφας,εχει ισχυ,και μεχρι πριν,το 89 λεπτο, πριν το οριστικο σφυριγμα, της ληξης, του παχιδιου της ζωης..Τελεια προσφορα, για τον συνηθη αμαρτωλο..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την μια βλεπεις την πολη της Φλωρινας να είναι σε κίνηση και να προσπαθεί σε όλα τα επιπεδα και από την άλλη το Αμυνταιο να είναι σε πληρη υπνωση.
    Δεν κινειται τίποτα. Κάθε ημερα προκύπτει και ένα φαινόμενο απαξίωσης.
    Κοπη δεντρων, νερο, κανενα οραμα, καμια επένδυση ή σχέδιο, μονο μελέτες σε ημετέρους, φαραωνικά σχεδια βλεπε Βεγορα που δεν μπορουν να υλοποιηθουν για λογους απλους. Ότι δεν ανήκουν στην ΔΕΗ, ουτε στο Δημοσιο! Αλλα τα κρύβει ο κυριος Δήμαρχος και εμεις το επιτρέπουμε.
    Πλεον διαβάζεις μονο για μελέτες που θελει να αναθεσει ο Δήμαρχος και τίποτα άλλο.
    Και αν ο ιδιος είναι πληρως απαξιωμένος (και το γνωριζει) θα πρεπει να το αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν ολοι οι όψιμοι συνοδοιπόροι του πλέον.
    Μιλάμε πια για μια κατάσταση που αν δεν την βιώναμε θα ηταν ανέκδοτο.
    Ισως πρεπει να διαδηλώσουν οι δημοτες ζητωντας την παραίτηση τους.
    Πριν να είναι αργα για το Αμύνταιο.
    Μεχρι τοτε ας δουμε και σημερα το απογευμα άλλη μια παρωδία Δημ.Συμβουλιου με υπεκφυγές και ψέματα.
    Αλιγνίτιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.