Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ζητείται υπευθυνότητα!

Σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή,  γνωστός  δημοσιογράφος ανέφερε το εξής περιστατικό. Κάποιος πελάτης ενημερώνει τον υπεύθυνο σούπερ Μάρκετ

της Καλαμπάκας, ότι είδε μια γνωστή του κυρία μέσα στο κατάστημα. η οποία έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα. Ο υπεύθυνος παρακαλεί μέσω των μεγαφώνων την κυρία να εξέλθει. Τότε από την πίσω πόρτα εξήλθαν όχι ένα αλλά εννέα άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσα ιδιαίτερη  σημασία στην είδηση. Υπέθεσα ότι είναι κάποια από τις υπερβολές που  ακούμε συχνά πυκνά  τον τελευταίο καιρό, λόγω της πανδημίας.

Φευ, διαψεύστηκα. Μετά από λίγο η είδηση φιγουράριζε σε γνωστές ιστοσελίδες.

Πανικοβλήθηκα. Σκέφτηκα πως αν το περιστατικό αυτό είναι αληθινό, τότε οι ελεύθερα μετακινούμενοι συνάνθρωποί  μας, προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό, πρακτικά είναι άπειροι και  ως εκ τούτου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Αν δε, το συνδυάσω και με τη μερίδα των συμπολιτών μας οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν   και οι οποίοι-σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή ιατρική επιστημονική κοινότητα, αποτελούν τροχοπέδη για την αντιμετώπιση της πανδημίας ,τότε αλλοίμονό μας.

Και διερωτώμαι.

 Χάθηκε η ατομική υπευθυνότητα έναντι του συνόλου;

Πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη κανονικότητα, με τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Τέλος, θα έλεγα ότι, όσα μέτρα και να πάρει η Πολιτεία, αν δεν συμμορφωθούμε εμείς οι πολίτες, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.-

lexovitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.