Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Σημαντικές φθορές στην τοιχοποιία του παλιού 1ου δημοτικού σχολείου Αμυνταίου (ΦΩΤΟ)

Καλά, δεν βλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Αμυνταίου, την… τρύπα που όπου νάναι θα ανοίξει στην πρόσοψη του παλιού 1ου δημοτικού

σχολείου της πόλης;*

Φθορές υπάρχουν και στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, όπως φαίνεται και σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Το ως άνω κτίριο, κτίστηκε  το έτος 1928 και είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αξιόλογα κτίρια  των πρώτων δεκαετιών  του 20ου αιώνα, που σώζονται.

Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη η άμεση επισκευή του, καθώς και ο κλαθαρισμός των συνθημάτων που τον  "κοσμούν"  πολύ συχνα. 


ΥΓ. Καλό θα είναι, τα δημοτικά κτίρια γενικότερα, να ελέγχονται προληπτικά από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και οι όποιες φθορές τους, να αποκαθίστανται άμεσα.

* Οι φθορές του κτιρίου καταγράφηκαν σε πρώτη φάση από την φίλη ιστοσελίδα «Περισκόπιο».








7 σχόλια:

  1. Ειναι ντροπη για ολους μας,να ανεχομαστε τετοιες εικονες,απαξιωσης του δημοσιου χωρου..Δειχνει τη ποιοτητα μας,σαν κοινωνια,ποσο μας συνγκινει,ποσο μας ενδιαφερει,ο πολιτισμος,η πολη,η ταυτοτητα μας..Κι ειναι κριμα για τα παιδια μας,που θα απομεινουν τελικα,να θεωρουν σημαντικο,μονο οτι εχει γινει..viral,στο κινητο..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Κι αν για καποιους,δεν σημαινει πολλα το πληγωμενο σχολειο,για μας, που μαθαμε γραμματα σ αυτο,[Δημοτικο,και πρωτες ταξεις Γυμνασιου],μας ποναει η καταντια του..Θυμασαι Στεργιο,στην αυθουσα που τωρα καταρρεει,80 μαθητες,σε θρανια, 4 μαθητες στο καθενα,να ακουμε τις Ελληνικουρες, του φιλολογου Αζη,πρωτακια στο Γυμνασιο;;;Αξεχαστα χρονια 62/63..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Λιγες μερες πρωτακια στο Γυμνασιο, κι εχουμε διωρο ΄΄εκθεση΄΄.Μπαινει, αμιλητος και βλοσυρος στη ταξη, ο φιλολογος μας Αζης,παει στον πινακα, και γραφει με κιμωλια..΄΄Το φυλοροισμα΄΄[οταν πεφτουν τα φυλλα]..Γραφτε 2 ωρες εκθεση,και καθεται βαρυς στην εδρα..Ναταν να ξανακαθομασταν, 4 σε καθε θρανιο,αλλη μια φορα,φιλε Στεργιο..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την εποχη που ειμασταν Δημοτικο,το σχολειο,ειχε ξυλινα πατωματα,που ειχαν παμπολες τρυπες,καποιες επιτουτου ανοιγμενες..Το σχολειο,πρωινα λειτουργουσε το Δημοτικο,απογευμα, το εξαταξιο Γυμνασιο...Σχεδον παντοτε, στο υπογειο του,υπηρχε αρσενικος μαθητικοσμος,που απολαυνε απ τα τρυπια πατωματα,συγκεκριμενες δασκαλες,που διδασκαν, περιφερομενες στη ταξη...Τα χρονια της..αθωοτητας αυτα..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..Ο Λιλης,ειχε κολησει το ματι του, σε μια τετοια τρυπα,κι απολαμβανε θεαμα..Η δασκαλα,η Νανα,το ειδε να γιαλιζει,υγρο και λαιμαργο,και ξαφνικα, με το τακουνι της γοβας της,πατησε στη τρυπα..Ευτυχως,κτυπησε στο φρυδι τον Λιλη,και γλυτωσε το ματι του..Σκαμπροζικες,αληθινες ιστοριες,του τοπου μας,μιας αλλης εποχης..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..Οι τρυπες στο πατωμα, χρησιμευαν και για προωθηση στους μεσα, ''σκονακια΄΄,μαθητων Γυμνασιου,σε περιοδους εξετασεων..Παντα ευρηματικοι,απολαυστικοι, και απιθανοι οι μαθητες..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..Ευρεως κυκλοφορουσε, στη νεολαιιστικη πιατσα της εποχης,το τριπτυχο της υπερτατης ευτυχιας,που μπορουσε να απολαυσει τοτε, πακετο, ενας νεος,κι ηταν ανακαλυψη, του φιλου Θωμα Μ...Δηλαδη,συγχρονως,να..μπανιζεις,να καπνιζεις,και να.. αυναν@@@@@@..Ιστοριες, απ τα χρονια της ..αθωοτητας,που ηταν γεματη,ανομολογητους ερωτες..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.