Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Απογοητευτική η προχθεσινή εικόνα που παρουσίασε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου κατά το ημίωρο προ ημερήσιας διάταξης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Αποβλήθηκε δημοτικός σύμβουλος από την αίθουσα. Εκτός εαυτού δημότης, συγκρατήθηκε και φυγαδεύτηκε από ψυχραιμότερους δημοτικούς συμβούλους

Στο ημίωρο  της  προχθεσινής, 23 Μαΐου 2022,  13ης τακτικής συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, οι ομιλητές κατέθεσαν θέματα, τα

οποία αφορούσαν, την καθημερινότητα των δημοτών, την επισκευή και συντήρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων και  άσκησαν κριτική για λανθασμένους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα:

 Ο κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης» άσκησε κριτική για την έλλειψη συντονισμού, κατά την άποψή του, στις εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου» κ. Κυριάκος Ελευθεριάδης, αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν την Μονομετοχική  εταιρεία «Ξινό Νερό», να συνεργάζεται με ιδιώτη και ζήτησε διευκρινίσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Θεοδώρου, επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονούν τα σώματα της κεντρικής θέρμανσης, στο ανακαινισμένο νηπιαγωγείο της Τ.Κ. Αετού και ζήτησε την αντικατάστασή τους ή την τροποποίησή τους , έτσι ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα. Αναφέρθηκε και αυτός στην έλλειψη οργάνωσης, κατά την άποψή του, στην  εκδήλωση μνήμης στον Ασπρογείτη μακεδονομάχου καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοχάρης Αντωνιάδης επεσήμανε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Με συνέπεια και στο Αύριο» κ. Κώστας Θεοδωρίδης, δεν μίλησε(!) στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και ότι αυτό σημαίναι πολλά (!). Ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να ενημερωθεί για την πορεία της ενεργειακής  αναβάθμισης των δημοτικών  κτιρίων, καθώς επίσης και για το αν  το δημοτικό στάδιο έχει πολεοδομική άδεια. Τέλος ζήτησε να πληροφορηθεί  για την αποκατάσταση των δρόμων, σε τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότηταε Φιλώτα, από την εταιρεία η  οποία έχει αναλάβει το έργο τα αποχέτευσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Τόμου ζήτησε να πληροφορηθεί για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης των κοιμητηρίων Λεχόβου, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για τους κτηνοτρόφους σε περιοχή εκτός του οικισμού Λεχόβου, την εξεύρεσή πίστωσης για ανακατασκευή τοιχίου εντός του οικισμού   και τέλος, στην πληρωμή συγκεκριμένου  λογαριασμού της ΔΕΗ του Ενωτικού Συλλόγου  Λεχοβιτών « Ο Προφήτης Ηλίας», επειδή η κατανάλωση του ρεύματος έγινε προς όφελος της τοπικής κοινότητας.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κύρκου αναφέρθηκε  στη κακή κατάσταση των γηπέδων  στις περισσότερες Τ.Κ. του δήμου και χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως κατάντια.

Τέλος πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και δημότες επεσήμαναν  ανάλογα προβλήματα και ζήτησαν απαντήσεις καθώς και  την επίλυσή τους.

Απαντήσεις  αλλά και λύσεις για τα παραπάνω θέματα έδωσαν  ο δήμαρχος κ Άνθιμος Μπιτάκης , οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας το δήμου κ.Νικόλαος Γιώσκος, ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, , κ. Κώστας Θεοδωρίδης , για την ερώτηση του κ. Αντωνιάδη.

Το ημίωρο προ ημερήσιας διάταξης επισκιάστηκε από  έντονες αντιπαραθέσεις, οι οποίες προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στους δημότες που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση, αλλά και σε όσους  την παρακολουθούσαν  από το τηλεοπτικό κανάλι του δήμου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιορδάνης Μπάντης, δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση με αποτέλεσμα την επικράτηση χάους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, γι΄αυτό και  αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για  λίγα λεπτά.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε την αποβολή από την αίθουσα του δημοτικού συμβούλου  κ. Θεοχάρη  Αντωνιάδη, για  τους άσχημους  χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Κώστα Θεοδωρίδη αλλά και γενικότερα στο Σώμα όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο θεσμός του ημιώρου προ ημερήσιας διάταξης, δίνει τη δυνατότητα στο δημοτικούς συμβούλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και των δημοτών, να επισημαίνουν και να καταθέτουν τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν στο τόπο που  κατοικούν, και  που εργάζονται και να παίρνουν άμεσα απαντήσεις. Η κατάχρηση όμως του χρόνου από τους ομιλούντες – το προχθεσινό ημίωρο  κράτησε 2 ώρες   -δημιουργεί κόπωση στο Σώμα, πιθανόν και  τις προϋποθέσεις, για καταστάσεις  όπως η σημερινή.

Για το λόγο αυτό  χρέος του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι να μην επιτέπει στους ομολούντες να πλατιάζουν,αλλά να  εφαρμόσει αυστηρά την τήρηση του ημιώρου.

Τέλος για πιο αναλυτική ενημέρωση , δείτε  και το σχετικό βίντεο.-








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.