Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Οι διοικητές των νοσοκομείων (δεν μπορούν να απαιτούν)

-Όλοι οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων είναι διορισμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση, τους διορίζουν με κομματικά κριτήρια και όχι

αντικειμενικά εξαργυρώνοντας υποχρεώσεις παλαιοτέρων ετών και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα ορισμένοι το αξίζουν! έχουν ισχυρές ελπιδοφόρες πολιτικές σχέσεις και μπορούν να απαιτούν, να παίρνουν να δημιουργούν! τέτοια παραδείγματα έχουμε στην Δυτική Μακεδονία.(Λίγα, αλλά έχουμε).

-Παλιότερα όταν άλλαζε  η κυβέρνηση οι διοικητές είχαν την άτυπη υποχρέωση να υποβάλουν την παραίτηση τους, τα τελευταία χρόνια δεν το κάνουν περιμένουν να τους διώξει η νέα για να λάβουν την αποζημίωση από το δημόσιο.

-Αν εστιάσουμε στο δικό μας Γ.Ν Φλώρινας θα δούμε την ελλιπή στελέχωση του τμήματος αναισθησιολόγων και την παντελή έλλειψη Ιατρών στο Οδοντιατρείο το Δερματολογικό, Ω.Ρ.Λ και Ψυχιατρείο, αυτά είναι κλειστά διότι ο νυν διοικητής δεν είναι σε θέση να απαιτήσει την πλήρωση των θέσεων με επιστημονικό προσωπικό.

-Στο ερώτημα γιατί; η απάντηση είναι στην πρώτη παράγραφο, όταν σε διορίζουν δεν μπορείς να απαιτείς (πλην ελαχίστων) ούτε να δίνεις κίνητρα και προτερήματα κατά βούληση με σκοπό την «έλξη» των ιατρών στα κενά των κλινικών.

-Για αυτό ακριβώς δεν μπορούν να απαιτούν οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν ρόλο επικουρικό δεν είναι σε θέση να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στον Υπουργό, αν το κάνουν θέτουν τον εαυτό τους σε τροχιά βραχείας θητείας-.


Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!!! Στο σθένος την δύναμη και την δεοντολογία του διαχειριστή και το λέω αυτό διότι κάποιοι συνάδελφοι το έκρυψαν να μην σπάσουν "αυγά" ...με το σύστημα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα πει δεν μπορούν να απαιτούν; Να πάνε στο διάολο. Να ζητήσουν να συμπληρωθούν τα κενά και αν δεν εισακουστούν να παραιτηθούν. Άλλωστε συμφέρει την κυβέρνηση ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο.
    Ο νοικοκύρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.