Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Η κοινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αμυνταίου και του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αμυνταίου (OPEN MALL) (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμυνταίου, σήμερα Παρασκευή 19

Αυγούστου 2022, ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη, για το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου Αμυνταίου.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος  Αμυνταίου αναφέρθηκε στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, όπως είναι το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου Αμυνταίου, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις που ήδη δρομολογεί ο δήμος, όπως είναι η ανάπλαση του κέντρου του Αμυνταίου, προϋπολογισμού 1.500.000ευρώ, καθώς και άλλες, που θα αλλάξουν το αστικό περιβάλλον της πόλης.

Μίλησε για μια κοινή προσπάθεια που κάνει ο δήμος με το Επιμελητήριο Φλώρινας, και μια αναγκαία συνεργασία, για την  οικονομική ανάπτυξη του τόπου, με σκοπό τη δημιουργία  θέσεων εργασίας, η οποία έπρεπε να γίνει από καιρό.

Ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Αμυνταίου για τη μεγάλη δουλειά που κατέβαλαν, καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες του Επιμελητηρίου, για την επίλυση γραφειοκρατικών διαδικασιών, έτσι ώστε το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου  Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Μπιτάκη για την φιλοξενία αλλά και τη συνεργασία και για το ότι πίστεψε στο έργο αυτό, τον προηγούμενο δήμαρχο Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, με τον οποίο υπέγραψαν για την προώθησή  του, καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αμυνταίου, που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες δίπλα του.

Αναφερόμενος στο έργο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί αλλάζει το Αμύνταιο, δημιουργούνται  συνθήκες ανάπτυξης και θέλει το άλλοτε εμπορικό κέντρο, κομβικό σημείο της περιοχής, να πάρει το ρόλο του στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται  στα Δυτικά Βαλκάνιά αλλά και γενικά  στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο κ. Σαπαλίδης ανέφερε ότι στη Δυτική Μακεδονία εκτός από το Αμύνταιο θα δημιουργηθούν Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα σε Κοζάνη και Φλώρινα και  ότι αναμένει πελάτες από τις γειτονικές χώρες, καθώς η Φλώρινα είναι πύλη εισόδου.

Ανέφερε επίσης ότι σε 97 καταστήματα αλλάζουν οι προθήκες των καταστημάτων, δημιουργούνται όμοιοι χρωματισμοί και γενικά η νέα εικόνα θα έχει τεράστια διαφορά με τη σημερινή.

Σημείωσε πως  θέλει να μπει μπροστά η περιοχή του  Αμυνταίου και της  Φλώρινας και να αποτελέσει πραγματικά πύλη των Βαλκανίων και να αποτελέσει σημείο αναφοράς των νέων επιχειρηματικών δεδομένων που διαμορφώνονται μετά την απολιγνιτοποίηση.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως σε δύο με  τρεις μήνες θα δημοπρατηθεί το έργο και πως οι επιχειρηματίας δεν θα βάλουν ούτε ένα ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι το Επιμελητήριο Φλώρινας έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το Γερμανικό Επιμελητήριο από το 2015. Είπε επίσης ότι το επόμενο   αγροδιατροφικό  συνέδριο που κάνει το Γερμανικό Επιμελητήριο θα  γίνει στην περιοχή του Αμυνταίου.

Τέλος αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο του Επιμελητηρίου με μια σειρά από δραστηριότητες.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.