Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αυτή την εποχή στον κάμπο της Ημαθίας έχουν συγκεντρωθεί κάποιες χιλιάδες επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το περίφημο

πλέον ΡΟΖ ΧΑΛΙ  που σκεπάζει τον κάμπο της Ημαθίας και οφείλεται στα τρισεκατομμύρια των λουλουδιών της ροδακινιάς. 

Κάτι παρόμοιο έκαναν οι Ιάπωνες με τις πολύ ξακουστές εκδηλώσεις που κάνουν κάθε χρόνο για τις ανθισμένες κερασιές και προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών. Φαίνεται πως η Ημαθία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και άργά η γρήγορα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία σε τουριστική κίνηση.

Παράλληλα όμως οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης προσπαθούν να προβάλλουν και άλλες ομορφιές της περιοχής, Στην περίπτωσή μας διάλεξαν δύο από τα παλιά αρχοντικά της Βέροιας , που , με μεγάλη μαεστρία, έχουν αναπαλαιωθεί και μοιάζουν με πραγματικά στολίδια της Βέροιας. Σε άλλο φόντο βλέπουμε να προβάλλονται οι πάμπολλες εκκλησιές, που οι φιλόθρησκοι Βεροιείς έχουν φροντίσει να κτίσουν στην πόλη τους, πρίν από πολλά χρόνια αλλά και πρόσφατα.

Προβάλλουν επίσης το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις της Βεργίνας, που συγκλονίζουν και σήμερα τον κόσμο, το νέο Μουσείο των Αιγών που αποτελεί το τελευταίο κόσμημα του Νομού και πολλά ακόμη σημεία που η αρμόδια επιτροπή επιλέγει.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο τουρισμός καλά κρατεί σε όλες τις περιοχές της χώρας. Κάθε ελληνικό κομμάτι προβάλλει μεθοδικά τις κρυμμένες ομορφιές του, ώστε να προσελκύσει καινούργιους επισκέπτες.

Δεν είναι όμως μόνο η φωτογράφηση του υπέροχου αυτού φαινομένου. Παράλληλα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως πορείες ανάμεσα στα ανθισμένα δέντρα, που ενθουσιάζουν κυρίως τους νέους, ποδηλατοδρομίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στην ύπαιθρο και γενικά υπάρχει μια ζωντάνια αυτό το διάστημα με συμμετοχή πολλών δρώμενων σε διάφορα σημεία και πολύ διαφορετικό περιεχόμενο.

Έχω την εντύπωση πως κάποιες εκδρομές μπορεί να διοργανωθούν αυτό το διάστημα ώστε και οι Δυτικομακεδόνες να απολαύσουν αυτές τις ομορφιές. Μόνο σύντομα παρακαλούμε, επειδή σε λίγο τα άνθη θα δέσουν, για να μας δώσουν τους καρπούς τους και τα ροζ πέταλα θα καλύψουν τον ευλογημένο Ημαθιώτικο κάμπο.

Δημήτριος  Π. Τοπάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.