Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχόβου για την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της Κοινότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023,  στην αίθουσα του

Οργάνου στο Αμύνταιο, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχόβου κ. Ευάγγελος Στεφανίδης, έθεσε το θέμα της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Λεχόβου, το οποίο παραμένει κλειστό, λόγω μη συμπλήρωσης του κατώτατου ορίου των πέντε παιδιών, που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.  Ο πρόεδρος της Κοινότητας απαίτησε την άμεση λειτουργία του παιδικού σταθμού Λεχόβου και  την υπαγωγή της Τ.Κ. στην κατηγορία των δυσπρόσιτων περιοχών, στις οποίες οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν με τέσσερα παιδιά και άνω.  

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ελένη Ιωαννίδου, αρμόδια για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, δήλωσε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, επειδή δεν διαθέτει τον ελάχιστο αριθμό  των πέντε παιδιών όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Είπε επίσης ότι  θα προσπαθήσει να βρει μια λύση για την διευθέτησή του θέματος.

Η δημοτική Αρχή, δια στόματος του αντιδημάρχου κ. Πέτρου Μπερμπερίδη,  δεσμεύτηκε  ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, πράγμα που σημαίνει ότι ο παιδικός σταθμός θα λειτυργήσει νωρίτερα από τον Νοέμβριο, όταν ο  αριθμός των παιδιών θα φθάσει τους πέντε.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι δημιουργήθηκε προς στιγμήν μια μικρή ένταση, όταν ο κ. Στεφανίδης κατέθεσε σχετικό  έγγραφο, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2023, το οποίο απέστειλε στο δήμο χωρίς να πάρει απάντηση.

Δείτε και το σχετκό βίντεο.-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.