Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ : Ξεπέρασαν κάθε όριο τα «χρήσιμα» ψέματα του κ. Κασαπίδη!


Γιάννης Στρατάκης                                                                  15-9-2023

Περ. Σύμβουλος-Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ 

Κατά τη διάρκεια του debate των πέντε υποψηφίων Περιφερειαρχών στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV, που έγινε τη Δευτέρα 11/9/ 2023, ρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή και το μεγάλο θέμα των ημερών, και όσων συμβαίνουν στη Θεσσαλία.

 

Αυτό το τελευταίο debate ήταν περισσότερο χρήσιμο για τους πολίτες από το προηγούμενο φιάσκο με τις αλληλοκατηγορίες κ. Αμανατίδη, κ. Κασαπίδη, για σκοτεινά επιχειρηματικά κέντρα με επιρροή, και απαλλακτικές σε περιβαλλοντικούς όρους πίσω από κλειστές αίθουσες. Που υποβάθμισαν τη σημασία των τοπικών υποθέσεων και του προγραμματικού/πολιτικού λόγου… ΟΜΩΣ σοφότεροι, δυστυχώς, και πάλι… δεν γίναμε.

 

Για την αντιπλημμυρική θωρακική λοιπόν, έγινε η αναφορά από τον κ. Κασαπίδη στον κάμπο της Εορδαίας, όπου σχετικά πρόσφατα υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Η απάντηση που δόθηκε με πολλή σιγουριά ήταν πως η Εορδαία είναι απόλυτα θωρακισμένη μετά τον καθαρισμό του καναλιού Άρδασσας, όπως θωρακισμένη είναι και όλη η Δυτ. Μακεδονία, και ακολούθησε αναφορά σε νούμερα που διατέθηκαν για τα έργα για αντιπλημμυρική προστασία.

 

Το αναφερόμενο κανάλι όμως καταλήγει στο ύψος του βιολογικού σταθμού Πτολεμαΐδας στον ποταμό Εορδαϊκό.

Ο ποταμός βέβαια από τον βιολογικό μέχρι την Βεγορίτιδα Λίμνη που είναι τελικός αποδέκτης, παραμένει ακαθάριστος από την κατασκευή του το 1963 (60 ολόκληρα χρόνια), αφού δεν υλοποιήθηκε κανένα σχετικό έργο από τότε μέχρι σήμερα.

 

Αντίστοιχα, τα αντιπλημμυρικά έργα στη Φλώρινα περιορίζονται σε έργα προστασίας των ερεισμάτων δρόμων και μόνο, τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί έχουν επισημάνει την ανάγκη να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την αντιπλημμυρική προστασία με όρους της δεκαετίας… του 80’. Προτείνοντας πιο τολμηρές παρεμβάσεις και ολιστική διαχείριση στη βάση ολοκληρωμένων σχεδίων. Όχι ένα δρόμο εδώ… μισό ποτάμι εκεί…

 

- Επιτρέπεται ο Περιφερειάρχης να μας παραπλανά και μάλιστα αυτό να είναι σε βάρος της ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού;

 

 - Γενικώς, και σε μια εποχή κομβική για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ποιος θα μας προστατέψει από τους ανεύθυνους άρχοντές μας;

 

Ή γνωρίζουν και μας παραπλανούν ή το κάνουν γιατί έχουν άγνοια των θεμάτων που  έχουν αρμοδιότητα να διαχειριστούν.

Και οι δύο εκδοχές εξίσου επικίνδυνες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.