Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Φλώρινα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Την Φλώρινα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος  Μητσοτάκης, χθες το απόγευμα 21 Μαΐου

2024,στα πλαίσια της περιοδείας του σε πόλεις της Δυτ. Μακεδονίας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 09ης Ιουνίου.

Το κ. Μητσοτάκη καλωσόρισαν ο  πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας, κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, ζήτησε την στήριξη των πολιτών στις επικείμενες εκλογές  και επικαλέστηκε μια σειρά επιχειρημάτων όπως η αλλαγή του παγκόσμιου σκηνικού και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους εξ Ανατολών και Βορρά γείτονες μας.

Ειδικότερα για το θέμα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας, που προέκυψε από την νέα της κυβέρνηση, ανέφερε πως σε περίπτωση  αμφισβήτησης του πυρήνα της συμφωνίας, όπως είναι η ονομασία της Χώρας, ο δρόμος προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός.

Για την αμυντική θωράκιση της χώρας ανέφερε πως διαπραγματεύεται με την Ευρωπαΐκή Ένωση τη κοινή αμυντική πορεία της.

Για τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα, είπε πως δεν έχουν πει κουβέντα για τις Ευρωεκλογές και πως η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη.

Είπε επίσης πως «σήκωσε το γάντι» των αντιπάλων του οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι η αμφισβήτηση της κυβερνητικής σταθερότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης μια σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης  όπως  είναι οι διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο  για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, μια σειρά παρεμβάσεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

 Αναφέρθηκε επίσης στην έλευση του φυσικού αερίου  στη Φλώρινα καθώς και στην οδική  σύνδεση της Φλώρινας με την Πτολεμαΐδα, για τη οποία είπε πως αποτελεί προσωπική δέσμευση.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία το Πρωθυπουργού στο βίντεο που ακολουθεί.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.