Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απόφαση Κοπής των Δέντρων στο Αμύνταιο

 Την Δευτέρα 27-05-2024, κατά την 18η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, η Δημοτική αρχή έφερε σε

ψήφιση την κοπή 88 (!!!) δέντρων στο κέντρο του Αμυνταίου! Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν ΟΛΑ τα δέντρα στο κέντρο του Αμυνταίου!

Η πρόταση υπερψηφίστηκε μάλιστα απ το σύνολο της παράταξης της δημοτικής αρχής (πλην της κα. Δόνε) αλλά και απ την κα Γιαννιτσοπούλου (ενώ καταψήφισε ο κ. Τσιρώνης) ενώ την καταψήφισε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Πανταζής

(Για τα 38 από τα αρχικά δέντρα δεν δόθηκε έγκριση απ το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής – Οπότε παραμένουν, παρά τις αρχικές θελήσεις θελήσεις της δημοτικής αρχής)


Το έργο της "Ανάπλασης" συνεχίζει την άλωση του!


Μετά το ξήλωμα του πρασίνου, σειρά έχουν τα δέντρα...Δέντρα τα οποία σήμερα “ανακαλύψανε” ότι εμποδίζουν το έργο της ανάπλασης καθώς κάποια βρίσκονται εντός των νέων δρόμων, ενώ ακόμα και όταν εισηγούνταν την ανάπλαση στο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνανε ότι “Δεν θα κοπεί κανένα δέντρο”.


Δέντρα που “μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν ζημιά στα νέα πεζοδρόμια” ακόμα και εκεί που δεν θα γίνουν νέα πεζοδρόμια! Ακόμα και αυτά που 30 χρόνια δεν έχουν προκαλέσει καμία ζημιά! Ακόμα και τα δέντρα σε σημεία που δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια της ανάπλασης!


Δέντρα που θα “εμποδίζουν τους πεζούς να περνάνε”, όχι μόνο εκεί που οι πεζοί περνάνε κανονικότατα σήμερα αλλά ακόμα και σε σημεία που σχεδιάζουν πεζοδρόμια 7μέτρων! Ενώ η ίδια ευαισθησία εννοείται εξαφανίζεται όταν πρόκειται για τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές καταστημάτων, στα αδιαμόρφωτα πεζοδρόμια, στην προσβασιμότητα ΑμΕΑ στα πεζοδρόμια.


Δέντρα που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί με έναν σωστό, συνολικό, σχεδιασμό στην μελέτη της νέας ανάπλασης.


Η δημοτική αρχή, σε συνέχεια της προηγούμενης και των τακτικών της, συνεχίζει την πολιτική κατεύθυνση να αποφασίζει για τεράστιες παρεμβάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων των δημοτών, χωρίς καμία διαβούλευση με τους κατοίκους! Ενώ παράλληλα δημιουργεί και προβάλλει δικαιολογίες για να συνεχίσει απρόκλητα τα έργα της!


Η δημοτική αρχή, ως φυσική συνέχεια της προηγούμενης (άλλωστε τα ίδια άτομα που διαχειρίστηκαν αυτό το έργο στην αρχή του, βρήκαν την θέση τους και στη νέα δημοτική αρχή) συνεχίζει να υλοποιεί ένα έργο που αποφασίστηκε πίσω από κλειστές πόρτες, με πλήρη σιγή, με διαδικασίες στα “όρια” του νόμου, που μετατρέπει το Αμύνταιο σε μια τσιμεντούπολη και δημιουργεί ένα νέο μόνιμο κυκλοφοριακό χάος. 

Ένα έργο που δεν έχει στόχο τις ανάγκες των κατοίκων, την διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους ή την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου! Ένα έργο που το μόνο που αναβαθμίζει είναι περισσότερα τραπεζοκαθίσματα για μια χούφτα καταστηματάρχες!


Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στο έργο της ανάπλασης, στην διαδικασία που αυτή αποφασίστηκε, στην πολιτική κατεύθυνση των έργων εξυπηρέτησης ιδιωτών και επιχειρηματιών, των έργων σκοπιμοτήτων, των έργων βιτρίνας, ενάντια στις ανάγκες και την καθημερινότητα των κατοίκων!


Καλούμε όλους τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, να μην μένουμε θεατές για άλλη μια φορά στα έργα τους, να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε αυτές τις πολιτικές, που φέρνουν αποφάσεις σαν αυτήν την κατάπτυστη απόφαση, στην πράξη!


Καλούμε το Σάββατο 08/06, στις 19.00 στην αυλή του παλιού πρώτου δημοτικού σχολείου να κάνουμε μια συζήτηση και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας!


Επισυνάπτουμε και την εισήγηση του θέματος για να δει όποιος θέλει τις λεπτομέρειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.