Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Νέα αναπτυξιακά έργα υποδομών για το Αμύνταιο»

Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γ.

Λιάσης έθεσε αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου του καταθέτοντας προτάσεις για την άμεση επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Λιμνοχωρίου όπου ο χαρακτηρισμός της ευρύτερης περιοχής ως «καταφυγίου άγριας ζωής» δημιουργεί προσκόμματα στην προοπτική δημιουργίας σύγχρονων υποδομών και τελικά στη λειτουργία τους ως κέντρου ιαματικού τουρισμού πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι Γ. Λιάσης και Στ. Παπασωτηρίου ανέλυσαν τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας για την απεμπλοκή της επένδυσης του Λιμνοχωρίου στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Σταθόπουλο και στο Γενικό Διευθυντή Δασών κ. Γκουντούφα οι οποίοι δεσμεύθηκαν να τις εξετάσουν με θετικό πνεύμα.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε επίσης και το οραματικό έργο της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αμύνταιο. Εξετάστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του Δήμου την οποία συνεχίζει να διεκδικεί το Δημόσιο παρά την απόφαση Εφετείου υπέρ της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα τέθηκε το πρόβλημα του αποχαρακτηρισμού των αναγκαίων χώρων προκειμένου να εγκατασταθούν οι νέες παραγωγικές δραστηριότητες που θέλει να προσελκύσει εκεί ο Δήμος Αμυνταίου.

 

Στη συνέχεια οι κύριοι Παπασωτηρίου και Λιάσης επισκέφθηκαν το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου, με αφορμή την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της νέας περιφερειακής έδρας Πρωτοδικείου που ιδρύεται στο Αμύνταιο.

Βασικό ζητούμενο είναι η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων και η ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών προκειμένου να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των διαδίκων και να διευκολυνθεί το έργο δικαστών και δικηγόρων στο νέο αυτό βαθμό δικαιοδοσίας για το Αμύνταιο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.