Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Πρωτοβουλίες του ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς του νομού Φλώρινας»

 

Σήμερα ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, παρουσία του

δημάρχου Πρεσπών Γ. Στεργίου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα των αγροτών του νομού Φλώρινας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική κάλυψη των απωλειών φασολοπαραγωγών των Πρεσπών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Δεδομένου ότι πρόκειται για ζημιές που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ισχύοντα κανονισμό του ΕΛΓΑ και έχουν καταγραφεί πλήρως από τους ελεγκτές του, ο Σταύρος Παπασωτηρίου ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εξέτασής τους.

Επίσης συζητήθηκε η ένταξη της Φλώρινας στο νέο Εθνικό Σύστημα Χαλαζικής Προστασίας το οποίο σχεδιάζει ο ΕΛΓΑ. Ο Σταύρος Παπασωτηρίου ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για την κάλυψη του νομού από τον Μάρτιο του 2025 με νέα σύγχρονα εναέρια μέσα / μετεωρολογικά ραντάρ και για την προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών (Ιωδιούχου Αργύρου, υλικών Ραδιοβόλισης) χαλαζικής προστασίας της Φλώρινας. Πρόκειται για έργο πανελλαδικής εμβέλειας που θα προκηρύξει σύντομα ο ΕΛΓΑ με συνολικό προϋπολογισμό ο οποίος αγγίζει τα 64 εκ. ευρώ.

Τέλος ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ ενημερώθηκε για το πρόσφατο κλείσιμο οικονομικών εκκρεμοτήτων του Οργανισμού στο νομό ύψους 283.000 ευρώ που αφορούσαν ενστάσεις για αποζημιώσεις του 2022 και πορίσματα για ζημιές του 2023.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.