Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ)

Μόλις χθες πληροφορήθηκαν όλοι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι φυσικά την απόφαση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ούρσουλας φον ντερ

Λάιεν για τον ορισμό του Απόστολου Τζιτζικώστα ως Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χαρτοφυλάκιο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού.

Η τιμή είναι πολύ μεγάλη και οι ευθύνες, που θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι πολύ μεγάλες.

Οι τομείς των Μεταφορών και του Τουρισμού είναι σημαντικότατοι και, ασφαλώς, η χώρα μας θα διαδραματίσει σπουδαιότατο ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των τομέων, στη σταθερότητα και στη δημιουργία άριστων σχέσεων με όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου.

Όμως η μνήμη μου, που ακόμη βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έφερε στο προσκήνιο μια προσωπικότητα, που στον τομέα των Μεταφορών της Ευρώπης, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο και έγινε ο θεμελιωτής της εύρυθμης λειτουργίας των μεταφορών κάθε είδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιο Αναστασόπουλο. Είχε σπουδάσει Νομικά και Δημοσιογραφία και ασχολήθηκε κυρίως με τη δεύτερη ιδιότητά του, του δημοσιογράφου δηλαδή, αρθρογραφώντας σε πάρα πολλά έντυπα μέσα και ενημερώνοντας τους αναγνώστες του για διάφορα σημαντικά θέματα.

Το σημαντικότερο όμως έργο του το επιτέλεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου εκλεγόταν συνεχώς για δεκαπέντε χρόνια από το 1984 μέχρι το 1999. Υπήρξε για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήταν πολύ αγαπητός, πολύ εργατικός και άριστα καταρτισμένος στα Ευρωπαϊκά θέματα.

Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις του ήταν η διαμόρφωση ενός ΝΕΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πραγματικά δημιούργησε επανάσταση στο χώρο αυτόν, με τις καινοτομίες και την απόλυτη οργάνωση ενός πλαισίου άριστου από κάθε πλευρά, που έκανε τους Ευρωπαίους να πουν τα κολακευτικότερα λόγια για τον Γιώργο Αναστασόπουλο.

Θυμάμαι ότι όλα τα ελληνικά αλλά και τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης έγραφαν εκτενέστατα επαινετικά σχόλια για τον υπέροχο αυτόν Έλληνα Ευρωβουλευτή, που δημιούργησε καινούργια δεδομένα στο δύσκολο κομμάτι των μεταφορών κι έβαλε μια εκπληκτική τάξη στο χώρο αυτό.

Σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα πρέπει να συνεχίσει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο το έργο του Γιώργου Αναστασόπουλου και να δείξει κι αυτός τα πολλαπλά προσόντα του σ’ ένα μεγαλύτερο φόρουμ όπως είναι η Εωρωπαϊκή Ένωση. Στην Κεντρική Μακεδονία έκανε τόσο πολύ σπουδαία πράγματα που οι Μακεδόνες του έδωσαν στις τελευταίες εκλογές το τεράστιο ποσοστό 60,27 %.!!!

Έχει όμως ένα ακόμη πρόσθετο καθήκον. Κι αυτό ονομάζεται ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Το δυναμικό μυαλό του Απόστολου Τζιτζικώστα είμαστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσει με τρομερή δύναμη, ταχύτητα και αποφασιστικότητα, ώστε ,τα επόμενα χρόνια, ο κρίσιμος αυτός τομές να φτάσει σε μεγαλύτερα ύψη και να αποδώσει τα μέγιστα.

Από τα βάθη της ψυχής μας ευχόμαστε στον συμπαθέστατο Απόστολο Τζιτζικώστα να επιτελέσει το έργο του με απόλυτη επιτυχία τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι να θαυμάσουν έναν ακόμη Έλληνα Ευρωβουλευτή, να κάνει θαύματα στο χώρο των ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του προκατόχου του Γιώργου Αναστασόπουλου.


Δημήτριος Π. Τοπάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.