Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης σε τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου εντός του οικισμού του Πισοδερίου στην Πρέσπα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών

Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας Παντελή Πηλείδη, επισκέφτηκε την Κοινότητα Πισοδερίου προκειμένου παρακολουθήσει τις τελευταίες εργασίες αποκατάστασης των κατολισθήσεων σε τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου (εντός του οικισμού του Πισοδερίου) που αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς, σημείο στο οποίο συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες αποκατάστασης των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της αποκατάστασης των δύο τμημάτων του Οδικού Δικτύου ανέρχεται στο ποσό του 1.470.000,00 €, βάσει της σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο ανάδοχος του έργου, στις 22 Απριλίου 2024.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου εντός του οικισμού του Πισοδερίου, δήλωσε:

«Είναι αλήθεια ότι οι συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, γι΄ αυτό έπρεπε με κάθε τρόπο να φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο. Από τα όσα μπορείτε να δείτε, το έργο αυτό παρουσίαζε πολλές δυσκολίες. Από την αρχή έπρεπε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων που θα εργάζονταν για την αποκατάσταση του δρόμου. Σε τέτοιου μεγέθους έργα, συμβαίνει πολλές φορές οι πολίτες να ταλαιπωρούνται, γι΄ αυτό εκείνο που οφείλαμε να κάνουμε ήταν να πιέσουμε προς πάσαν κατεύθυνση (για την ολοκλήρωση του έργου) και αυτό πράξαμε. Η νέα Περιφερειακή Αρχή διέπεται από ένα πνεύμα αποκέντρωσης, καθώς δίνει έμφαση στην Φλώρινα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πρέσπας, μια εμβληματική περιοχή, στην οποία στρέψαμε άμεσα την προσοχή μας. Μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων  που θα βγουν το επόμενο διάστημα, θα επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι τα βλέμματα μας είναι στραμμένα στην περιοχή της Πρέσπας, γιατί ο κόσμος της το αξίζει και επιπλέον αν θέλουμε να πάμε καλά ως Νομός θα πρέπει να επενδύσουμε στο φυσικό του τοπίο. Το έργο εντός του οικισμού του Πισοδερίου ολοκληρώνεται, σήμερα πέφτει η πρώτη στρώση της νέας ασφάλτου, έπεται η διαγράμμιση και την Πέμπτη θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, ακολουθεί, η αποκατάσταση της κατολίσθησης στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Πρέσπας, η οποία ξεκίνησε λίγο αργότερα, καθώς έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση στο Πισοδέρι, για το οποίο δεν υπήρχε εναλλακτική όδευση, σε κείνο το σημείο οι εργαζόμενοι είναι κάθε μέρα, εργάζονται συνέχεια και ευελπιστούμε ότι και αυτό το κομμάτι θα παραδοθεί μέχρι τα  τέλη του μήνα».    

 

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=_2QLAuZNWHk

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.