Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Επιπρόσθετα προβλήματα στην οικονομία της περιοχής θα δημιουργήσει το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Αμυνταίου

 

Τα τελευταία χρόνια συντελείται  στην πόλη του Αμυνταίου, μια σταδιακή αποδόμηση των δημοσίων Υπηρεσιών και  των Υπηρεσιών του ευρύτερου

Δημόσιου Τομέα. Εάν προστεθεί και το κλείσιμο του εργοστασίου της γαλακτοκομίας ΦΑΓΕ – η οποία απασχολούσε κατά την περίοδο της λειτουργίας της  150 περίπου εργαζόμενους, αλλά και της Τράπεζας ALPHA, ο καθένας αντιλαμβάνεται τη ζημιά που έχει υποστεί η τοπική οικονομία.

Κατά την ως άνω χρονική περίοδο  έκλεισαν ή υποστελεχώθηκαν οι πιο κάτω Δημόσιες  Υπηρεσίες, Υπηρεσίες   του ευρύτερου δημόσιου τομέα:

·         ΔΟΥ

·         ΙΚΑ

·         Στρατός

·         ΟΣΕ

·         ΔΕΗ/ΑΗΣ Αμυνταίου

Τώρα ήρθε η σειρά της Εθνικής Τράπεζας να κατεβάσει τα ρολά του υποκαταστήματός της στο Αμύνταιο. Μιας Τράπεζας, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της περιοχής. Για το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή του, είναι ένα πλήγμα, καθώς είναι ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και απολαμβάνει  της πλήρους εμπιστοσύνης των κατοίκων του.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής του Αμυνταίου, αλλά και οι πολίτες της,  είναι μουδιασμένος  με την απόφαση του κλεισίματος της Τράπεζας και μέχρι στιγμής, μόνο ο δήμαρχος Αμυνταίου απέστειλε επιστολή στην Διοίκηση της, για την διατήρηση της λειτουργίας της.

Αναμένονται  αντιδράσεις τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου, τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους  βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, όσο και από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, το υπουργείο του οποίου προΐσταται στο σχεδιασμό  για την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνική εποχή. Και αυτό γιατί στην παρούσα δύσκολη για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες συγκυρία - απολιγνιτοποίηση, πανδημία κορονοϊού -  είναι τουλάχιστον άκαιρο να λαμβάνονται τέτοιου είδους  αποφάσεις, οι οποίες δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα  στην τοπική οικονομία.

Γιατί ανάπτυξη της περιοχής με μία μόνο Τράπεζα δύσκολα γίνεται.-

lexovitis


1 σχόλιο:

  1. Θυμαμαι τα εγκαινια, γυρο στο 63/64, της Εθνικης,που εκανε ο διοικητης τοτε της Τραπεζας Ελλαδος, ο Γεωργιος Μαυρος, στελεχος της τοτε Ενωσης Κεντρου..Super μοντερνο κτηριο για την εποχη,ταιριαζε, στο τοτε ακμαιο εμπορικα,Αμυνταιο..Πριν κτιστει σ αυτο το καλιτερο οικοπεδο της πολης,υπηρχε, ενα λαμαρινενιο ..τολ...μαλλον απ τον εμφυλιο,που στεγαζε τους προσκοπους,αργοτερα.Εκει ακριβως λιγο αργοτερα,στο πανηγυρι στηνονταν ο..γυρος του θανατου.. και τα ..αλογακια με τις κουνιες.Αξεχαστες ονειρικες/θεικες αναμνησεις,ενος τελειως αλλου τοπου..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.